BEZÁR

Közösségi média

Debrecen valószínűleg nem fogja átadni a víziközmű-vagyonát az államnak

A környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság egyhangúlag döntött a megtartása mellett.

csap - víz - fürdőszoba

Pixabay

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Papp László (Fidesz) polgármester előterjesztése alapján a szeptember 15-én, azaz ma reggel 9 órakor kezdődő, a Piac utca 54. szám alatt található Megyeházán tartandó ülésén dönt Debrecen közgyűlése arról, hogy átadja-e a város víziközmű-vagyonát, ezzel pedig a szolgáltatási kötelezettségét az államnak. A képviselők egy A és egy B opció közül választhatnak majd, előbbi elfogadása esetén az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményez a Nemzeti Vízművek Zrt.-vel az átadásról, míg utóbbi esetében a város nem vesz részt az állami integrációs folyamatban.

Debreceni közgyűlés – 2022. május 26.
Madarasi István
Polgár Tóth Tamás

A javaslatot előzetesen két bizottságban, a tulajdonosiban, valamint a környezetvédelmi és városfejlesztésiben véleményezték. Madarasi István (MSZP) önkormányzati képviselő, az utóbbi bizottság tagja a Debreciner érdeklődésére elmondta, a tegnapi ülésen egyhangúlag úgy döntöttek, nem támogatják a víziközmű-vagyon átadását. Az ülésen felszólaltak a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezetői és a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója. „Én azt képviseltem, hogy a vízműrendszert nem szabad átadni, már csak azért sem, mert nincs garancia arra, hogy a következő évben hogyan fog működni, másrészt egy elég komoly vagyonvesztés lenne a város számára” – fogalmazott Madarasi, majd hozzátette, bizakodik benne, hogy a közgyűlés is ugyanígy fog dönteni.

A bizottságnak négy fideszes képviselő, Csaholczi Attila (elnök), Vadon Balázs (alelnök), Hetei József és Varga András is a tagja, tehát várhatóan a közgyűlésben többséggel rendelkező Fidesz-frakció a víziközművek megtartása mellett fog voksolni. Az ellenzéki pártok közül ezt a szándékát jelezte nekünk a DK is.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...