BEZÁR

Közösségi média

800

Félreértett Nietzsche, avagy a szolgalelkűség

Az elembeteg, a semmitmondó hülye harcos szlogeneket felejtsük el!


Orbán Viktor - USA
(Az írást Orbán Viktor amerikai látogatásának magyar hírügynökségi fotóival illusztráltuk.)
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mottó: A hivatalos kereszténységnek legálisan majd tizenöt évszázada volt, hogy bizonyítson. És mi lett a gyümölcse? Többé-kevésbé mindenütt a papságnál gőg és henyélés, a laikusoknál tudatlanság és szolgalelkűség, mindkettőnél pedig babona, bigottság és erőszak. James Madison

Annyira szeretnék már szabadulni az állandó állami propagandától, annyira nem bírom már hallgatni, hogy a magyar mindenben különb, mindenhol ő találja fel a spanyolviaszt, kereszténysége az egeket veri, erkölcsössége mindenek felett áll, és majd mi megtanítjuk a világot konzervatívnak lenni, mi vagyunk az egyetlen erős nemzet. Mindenki más, aki ezt nem hiszi, aljas és hülye! Közben dörgölődzik Orbán Viktor a gazdag Donald Tramphoz (tán pénz kéne tőle túlélni), miközben az agresszor barátjával, Putyinnal kötött hosszú távú földgázszerződése részletei pedig titkosak. Tán még postásnak se utolsó ez a fiú!

Vagy bízzunk abban a Szijjártóban, aki a lélegeztetőgépekkel, azok árával és mennyiségével sohasem számolt el. A végén már boldog-boldogtalan országnak osztogatta az egyébként vitatható működőképességű szerkezeteket. Nomeg ránk rohasztottak egy csomó Covid-tesztet (PCR-tesztet) is inkább, minthogy a kórházaknak odaadták volna. Ha voltak egyáltalán ránk rohasztani való tesztek! Elszámolni a semmit is el lehet. Ki számolta meg a lejárt szavatosságú teszteket, vagy ki merte kimondani, hogy ez a vakcina lejárt, már semmit sem ér? Lett belőle egy kis média botrány, aztán most azt se tudjuk igaz volt-e a hír vagy sem. Én 5000 forint körül vettem gyorstesztet. Gondolom, mások is vásároltak, ha muszáj volt. Nekem nem tűnt kis pénznek, gondolom, másoknak sem, amikor magunkra hagyottan döglöttünk otthon, mindenféle valós állami protokoll nélkül, várva, hogy a mentő jön előbb, vagy a halál.


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Én pedig bízzak bennük, hogy majd valós adatok lesznek azokon a gáz- és villanyszámlákon, ahol ők 180 ezer forintot spórolnak meg a családomnak, havonta. Miért higgyek abban, hogy az államkassza rendben van? Miért, ha állandóan állami hiteleket vesz fel a kormány!


„Palkovics László úgy döntött, a különleges földgázkészlet mértéke maximum 7 811 000 MWh, a létrehozásához szükséges hitelfelvétel legmagasabb összege 1 milliárd 850 millió euró lehet. Magyarul a nagyjából 740 millió köbméternyi plusz földgázmennyiségre (mai árfolyamon) mintegy 735 milliárd forint értékű kölcsönt vennének fel. A földgáz legmagasabb beszerzési ára a szerződéskötés időpontjában érvényes piaci árak alapján képzett és legfeljebb a hazai földgázrendszer virtuális kereskedelmi pontjáig felmerülő, a rendszerhasználati díjakat, a kapcsolódó árfixálás költségeit tartalmazó ár. A miniszteri rendelet pénteken hatályba lépett.”

Szijjártó előtte elad 500 millió köbméter földgázt a szerbeknek, Palkovics pedig venne 740 millió köbmétert hitelre? Nem nonszensz ez egy kicsit? Hát mennyibe kerül az a rohadt orosz földgáz a magyaroknak? Üzleti titok a nép előtt? Üzleti titok az Európai Unió előtt? Üzleti titok a sok közbenső kereskedő előtt? De én higgyem el, hogy nekem hétszeres árat kell fizetni az általuk igencsak alacsonyan meghúzott átlagfogyasztás felett? Miért? Könyörgöm, miért? Mert egy meggazdagodott tolvaj banda ezt mondja?

(Valaki mondja már meg, mit jelent Palkovics ákombákomja!
Már nem Viktor a király, vagy mi? Palkovics dönt állami hitelfelvételről? Most akkor Szijjártó mit is csinált 500 millió köbméter gázzal a szerbeknél? (Van itt gáz, úgy látszik: egy csomót most adtunk el a szerbeknek)


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Felmerül bennem a kérdés: van nekünk még pénzünk abban a bizonyos közös kasszában? Mi van, ha a befolyt adóbevételek egy részét ráfogják a nagy rezsicsökkentés csökkentésére, miközben nem mondanak igazat, hanem az államkasszát töltik fel vele, vagy a súlyos állami hiteleket fizetnek ki belőle, avagy éppen a nyugdíjak kifizetését oldják meg így, mert máshogyan már lehet, hogy nem megy? Miért higgyek ennek a kormánynak, ami hazugsággal nyerte meg a választásokat, és most ugyanazt csinálja, mint amivel az ellenzékét vádolta, sőt túl is tesz rajtuk, mert olyan utálatos hintapolitikát folytat, úgy kockáztat, mint egy profi hazárdjátékos. A „gáz” az, hogy a tét a maga nép! Azt érzem, hogy ez a kormány igencsak csőd közeli állapotba hozta az országot!

Előre bocsájtom sosem értettem a pénzügyekhez. Lehet, hogy igen laikus a kérdés, de egy állami folyó fizetési mérleget láthatnánk arról, amit egy független szakértő vizsgál meg? Van egy olyan érzésem, hogy valami nagyon nem stimmelhet vele? Az aranytartalékra is ránézhetne egy független szakértő, hogy mennyi az annyi? Mert ők, a miniszterek szolgálnak engem, és nem én őket! Akkor adjanak számot arról , hogy hol tart az ország! Az elembeteg, a semmitmondó hülye harcos szlogeneket pedig felejtsük el! Tán nem ártana őszintének lenni, nem titkosítgatni és/vagy lebegtetni a dolgokat!
(Csak elszaladt velem a ló. Bizonyára eszembe jutottak a sosem látott felújított mexikói templomok és a rájuk költött kétmilliárd forint a magyar adófizetők pénzéből…)


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem sok betű maradt… A szolgalelkűségről már csak kicsit lehet értekezni, pedig az lett volna a célom, mert szeretném megérteni azt a népet (amelynek tagja vagyok születésemtől fogva), hogyan képes ennyit tűrni, vagy miért nem látja, hogy ez a hazárdőr illiberális politika, az a fejfájdító mantra, ami a köztévéből dől, az az állandó stresszben és félelemben tartás, a csilliárdnyi hír és álhír, az a „ma eldöntjük, holnap úgy ugráltok” törvénykezés, a mindenkinél különb magyar ideálja, az a rettentő nagy nemzet minden mizéria (hogy a senkiházi is érezhesse magát valakinek), a sok gyűlölködés, az a majdnem középkori sötétség, ami az emberi fejekben van, nem éri el a többség ingerküszöbét. Vagy a többség már szolgalelkű?

Egyiptom-Babilon. Az Egyiptomban megtanult szolgalelkűség tovább él Babilonban, és tovább él később a kereszténységben is. Megtanulja az ember, hogy ő test és lélek. A test szenvedésének elkerülésére az emberi tudat technikákat dolgoz ki (hajlong, alázkodik, fél, megalázza a saját tudatát, emberi méltóságát ezerszer is, ha kell), a lélek pedig szenved a bűnös kötelék alatt és sötét kontúrként veszi körül a testet. Milliónyi elfojtás. A test szenvedése semmi ahhoz képest!

Az eredendő bűnt, ha még tetézi is a bűnös lélek, akkor kerékbe kell törni, meg kell kínozni, hogy a lelke eljuthasson a mennyekbe. Mit számít a test, mondja Isten álságos szolgája! És hol keveredik ki a zsidó-keresztény kultúrkörből ez a durva alázatosság és lélektörés, amit a lélek nehezen fogad el, amit nem is Isten, hanem annak aljas szolgálói Isten nevében tettek az emberekkel a középkorban? Igen, bizony! A földrészek felfedezése, a gyarmatosítások korában, amikor a jóval kevesebb „bűnnel” rendelkező, ezáltal boldogabb életet élő törzsi kultúrákat a javaikért tűzzel-vassal irtani kezdték Isten szent nevében. A szolgalelkűek élvezték ezt a hatalmat. Volt rá mentségük! A hittérítés, az Isten nevében való cselekvés, a jezsuita szemlélet, a hatalom élvezete; mint amikor boszorkányt égettek, aki egyébként valószínűleg sokkal jobban értette a természet világát, mint azok a papok, akik azt mondták, hogy a test betegsége a lélek betegsége, és így lehetett pestis idején azt megtenni, hogy a betegeket magukra hagyták a szenvedésben. (Majd meggyógyul, ha a lelke is. Gyógyítani minek?)


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A mai magyar társadalomban is megfigyelhető a rettentő álszentség. Az állam közeledik az egyházhoz. Mit közeledik? Összefonódott! Kitalálta, hogy ő megmondja, ki az egyház és ki nem! Többletjogokat, hatalmas vagyonokat ad oda a „komálós” egyházaknak, ahol tulajdonképpen a hívőknek kellene eltartani a papjaikat. A nem „komálós” egyházakat pedig szétveri Isten szent nevében. Igen, ez most zajlik. Viktor a pápát is igába hajtaná, ha tehetné, de itt Magyarországon Erdő Péter bíboros úgy ugrál, ahogy a kormány fütyül, és messzire elfordul más egyházak bajától, ha az érdeke úgy kívánja. Szégyenkezve Isten szolgája miatt, akit valaha tiszteltem, én ezt gondolom. Szolgalelkűvé tette az állam azt is, aki szolgalelkűvé, irányíthatóvá tette a híveit! A kereszténydemokrata kifejezés is nagyon érdekes szóösszetétel, de most nem megyek bele boncolgatni.

Amit én gondolok az az, hogy megéri az államnak maga elé egy keresztény falat emelni. Elvileg a hittel élő embernek sok kötelme van. Erkölcsi mutatók, amelyek eleve az elnyomás irányába hatnak, de legalábbis mérföldkövek, kapaszkodók. Megmondják, mi a jó és mi a rossz. Persze inkább Isten földi helytartói és szolgái mondják meg, mi a jó és mi a rossz. Elvileg, ha rosszat tesz valaki, a közössége megbünteti. (Hacsak nem a közösség felett áll! Akkor a szolgalelkűek elnézőbbek!)

Mostanában persze ez így szerintem nem igaz. Ezért álságos olyannyira támaszkodni a kereszténységre egy olyan országban, ahol alig járnak az emberek templomba, és fogalmuk sincs a szertartások miben létéről, csak tátognak, amikor énekelni vagy imádkozni kell.


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az állam elé falnak azonban tökéletesen jó a kereszténység! Ők is, mi is és a kormány tagjai is, mindannyian Isten szolgái vagyunk! (Kb. úgy, mint Tomás de Torquemada vagy Francisco Pizarro González konkvisztádorok is voltak, akik a hit erejében bízva hódították és térítették meg akaratuk ellenére, akit csak akartak.) A miniszterelnök útját is végső soron ugye a jó Isten igazgatja, hát hogyan is lehetne világi erővel megdönteni azt a hatalmat, azokat a bástyákat, amiket maga köré épített azzal a felszólamlással, hogy Isten akarta így! Ha pedig modernizálni akarjuk a sémát, akkor az ateistáknak is megfelelő módon, akkor az akaratunknak megfelelő ügyekre emlegessük az „európai értékeket” vagy a „nemzet egységét és sérthetetlenségét”. Ez mindig bejön! Senki nem törődik a kb. 3,5 millió magyar nincstelennel Magyarhonban! Hogy Orbán Viktor és kormánya szolgalelkű-e? Teljes mértékben azok. Most élik ki a lélek sötét kontúrjait, amiket az elfojtásaik szerint nevelgettek magukban hosszú éveken keresztül. Őket nem követni kell, hanem azt csinálni, amit mondanak.

Szegény Nietzsche! Amikor ő az übermenschről (az ember feletti emberről) értekezett, akkor arra gondolt, hogy vannak olyan emberek, akik egyszerűen semmiféle nyomás alatt nem képesek szolgalelkűvé válni. Ők azok, akik időről időre felemelik a hangjukat a népek elnyomása ellen. Ők azok, akik nem követelik az elismerést, hanem kivívják, ők azok, akik azt mondják, kövessetek emberek egy boldogabb világ felé, ők azok, akik nem részegülnek meg a hatalomtól sem. Tény, hogy kevés van belőlük és nem emberfajtára mérik őket! Csak ugyebár jött egy szolgalelkű kis féreg a „Harcommal”, és teljesen félremagyarázta a szegény filozófust. Ő csinált az übermenschből szitokszót, az államférfiből vagy -nőből fajelméletet!

Sokan azt hiszik, hogy az élettér-elmélet is Nietzsche terméke. Hát nem igaz ez sem! A lebensraum egy német geopolitikai fogalom, magyar jelentése: élettér. A fogalmat Friedrich Ratzel használta először 1897-ben, majd a müncheni Geopolitikai Intézetben Karl Haushofer elméleteiben kapott fontosabb szerepet, de igazán közismertté Adolf Hitler tette a Mein Kampfban.

Hitler annak a teóriájának keretében használta fel ezt a fogalmat, mely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett, és ezért más országoknak el kell fogadniuk a németeknek a lebensraum megszerzésére irányuló törekvéseit. A területi hódításokat szükségszerűnek tartották a túlnépesedés okán és az élelmiszer iránti szükségletek miatt. A lebensraum kifejezés rasszista felhangja azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon (Uralkodó nép = herrenvolk).


Orbán Viktor - USA

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Lehet, hogy vissza fog nyalni a fagyi? Remélem, hogy nem. Vannak intézkedései Orbán Viktornak, amelyekről azt mondom, hogy rosszak, de nincs jobb döntési lehetőség.

Áhhh… mindegy is, csak arra akartam rámutatni, hogy a szolgalelkű emberek hada igen nagyon jól alkalmas a manipulációra. Az intelligensebb szolgalelkűek pedig képesek akár a politikai és gazdasági hatalmat is megszerezni, de mivel nincs bennük semmi emberfeletti ember, ezért kicsinyesek, tolvajok, hazugok, erőszakosak és egy idő után borítékolt a bukásuk. Orbán Viktor és kormánya is erre a sorsra van ítélve, de addig még igen sok kárt fog tenni a magyar népnek, annak a népnek, amelyik szolgalelkűségében feltétlen bizalmat ad egy diktátornak és sok milliárdos oligarcháinak.

Az emberi elme pedig egy tanult tehetetlenségi béklyóban szenved. Alig várja, hogy robbanhasson. Alig várja, hogy a vezér – aki hibát hibára halmoz – kiadja az ukázt, hogy ki a jó és ki a rossz. Mint Isten földi helytartói! A parancsolt rosszra pedig teljes erővel és gyűlölettel fog rárontani sok-sok egyszerű ember, mert így lettek trenírozva. Amikor a létük kerül veszélybe akkor sem a kereszténységére oly büszke vezérnek és falkájának fognak nekimenni (túl hosszú ideje vannak elnyomás alatt), hanem arra, akire a vezér rámutat és kinevezi gonosznak, rossznak! Volt ilyen a múltban, hiába hamisítgatják az eleve tudománytalan történelmet.

Isten óvja Magyarországot!

(Az írást Orbán Viktor amerikai látogatásának magyar hírügynökségi fotóival illusztráltuk.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...