BEZÁR

Közösségi média

Faöntöző zsákokat kaptak a tövükhöz több városrészben is a debreceni csemeték

Olyan fáknak is jutott, amelyekről a hozzá nem értő úgy gondolná, hogy már kiszáradtak.


fa - Wesselényi-lakótelep
Debrecen, Wesselényi-lakótelep – 2022. július 31.
NT

Közel egy hónapja írtunk arról, hogy újabb facsemeték száradtak ki Debrecenben, s ismét megmutattuk a Wesselényi-lakótelep mellé 2019-ben – és azóta – ültetett fákat.

A napokban mindegyik kapott a tövéhez egy zöld műanyag alkalmatosságot, amit faöntöző zsáknak hívnak, kiskereskedelmi ára 5-6 ezer forint körüli. A faöntöző zsák egyfajta csöpögtető öntözési megoldás, a víz alul folyik ki közvetlenül a talajra.


fa - Wesselényi-lakótelep

NT

fa - Wesselényi-lakótelep

NT

A debreceniek előtt budapesti példa állhatott. A Fővárosi Önkormányzat kiadványa (2021) így ajánlja közterületre: „Az öntözőzsák a fák telepítését követő két évben alkalmazandó öntözési eszköz. Alsó része vízáteresztő, így az 5-9 óra leforgása alatt leadja a beletöltött … vizet. Nagyobb törzskörméretű fáknál a zsákokat egymásba is lehet cipzárazni, így kapacitásuk növelhető. Az öntözőzsák használata gyorsítja az öntözési folyamatot, a locsolást végző embernek nem kell megvárni míg az öntözővíz elszikkad a talajban. Ugyanakkor a zsák használata garantálja a szükséges vízmennyiség kijuttatását a gyökerekhez elfolyás és párolgási veszteség nélkül. A fák megeredését követően az eszköz újra használható más fákon.”


fa - Wesselényi-lakótelep

NT

fa - Wesselényi-lakótelep

NT

fa - Wesselényi-lakótelep

NT

fa - Wesselényi-lakótelep

NT

fa - Wesselényi-lakótelep

NT

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...