BEZÁR

Közösségi média

800

Cserbenhagyás

Belemenekülnek a gőgbe! Alig várják, hogy a vezér meghatározza, kik a bűnösök ebben az országban. Kiket kell tönkre tenni, hogy ők jobban éljenek?


Orbán Viktor - Tusványos

facebook.com/orbanviktor

Mottó: Mindenkinek el kell jutnia a mélypontra. Hogy ez kinek hol van, egyénfüggő. Karafiáth Orsolya

Ez az ország rendületlenül tart a káosz felé. Volt már benne részünk, például amikor a nyilasok egyszer csak megnyitották a budapesti gettót. A megvezetett, felspanolt, magukat felsőbbrendűnek tartó aljas kisemberek úgy gondolták, hogy ingyen veszik el másoktól a vagyonukat, és a lelkiismeret-furdalásukat pedig úgy csendesítik, hogy a kifosztott embereket megkínozzák, megsemmisítik. Bebeszélték maguknak, hogy azok az emberek gonoszok voltak. Az európai erőszakos fehér férfi archetípusa milliók halálát okozta. Európában. (Annak előtte világszerte.)
Sokan megúszták a felelősségre vonást. Leszármazottjaik közöttünk élnek. Az őrültbe vezető út kikövezőit mostanában még élteti is a magyar.

Írhatnék itt litániákat egy elmebeteg 32 éves útjáról. Arról, hogy hogyan került Magyarország üres zsebbel, eladósítva egy gazdasági válság kellős közepébe, de minek? Mindenki tudja már, hogy nem rendszerváltás, hanem csak rendszerváltozás történ 1989-ben. Két KISZ-titkár és néhány értelmiségi vitte eddig a prímet. Ők ma, milliárdosok, az ország pedig padlón van. A privatizálók hamar leszerepeltek. A fél országot eladták. Közben volt némi demokrácia, olykor még a sokszínűség is gyönyörködtette ezt az országot. Hol van már az az idő!


Orbán Viktor - Tusványos

facebook.com/orbanviktor

Még egymást is utáljuk. Erkölcsüket veszítik az emberek! Alkoholba menekülnek stresszoldásként! Nem tudják, hogy hol a helyük! Nem tudják, mit vállaltak, mit tehetnek meg, és mit nem! Nem érzékelik a másik lelkiállapotát, hangulatát. Erkölcstelenek és romlottak! Orcátlanok is! Értéktelenek is! Elértéktelenedik minden, amit eddig felépítettünk. A jó kis kultúránk is például, ahol a házaspárok sem tudják egymásról, hogy hol a határ. Szabadosság és primitívség jellemzi a kapcsolatainkat, de úgy utáljuk az muszlimokat, hogy csuda! Félünk az ezeréves kultúráktól! Vagy csak féltjük azt az aljas világot, amit felépítettünk? Ki tudja?
Közben pedig 700 forint egy kiló kenyér, 85 egyetlen kifli, ma! Hogy holnap mennyi lesz, senki nem tudja.
Orbán! Te tetted ezt!

A jövőbeni kilátások olyan rosszak, hogy beindultak az öngerjesztő gazdasági folyamatok. Még mindig bírjuk, hogy tegnap csak ennyibe kerültek az élelmiszerek, ma már többe. Szinte naponta többe.
Várjuk a megoldást egy olyan embertől, aki elveszítette a kontrollt önmaga felett is. A remény hal meg utoljára. Az a sok okoskodás, az a durván nacionalista, olykor náci mondanivaló, a nyugati kevert kultúrák lejárása a sárga földig, a népek keveredésének elmebeteg teóriái, mind arra engednek következtetni, hogy még mindig, a milliónyi hazugság után sem képes beismerni Orbán Viktor, hogy ők kifosztották ezt az országot (és most nem vigasztal engem az, hogy az előző kormányok is), nem kalkulálták bele, hogy jöhet egy durva gazdasági-társadalmi és erkölcsi válság, amely egyébként szakaszosan jellemzi a tőkés társadalmi rendet és hatványozottan érinti azokat, akik a rablókapitalizmust játszanak, és a haverokból csinálnak milliárdosokat, leszarva a nép fejét magasról, nagyívben. Pláne, ha még az Európai Unió sem ad pénzt, mert egy aljas tolvajbanda esetleg ellopja!


Orbán Viktor - Tusványos

facebook.com/orbanviktor

Persze ők nem ijednek meg. A kormány vitézül áll a romhalom tetején! Kollaborálnak ide-oda. A tisztességről fogalmuk sincs, pénzeik valószínűleg már az országon kívül fialnak. A buta ember okoskodása az, amikor hasznossági alapon hazudnak itt is, ott is, adnak-vesznek, árulnak gázt, olajat és bármit itt is, ott is. Tisztesség az ablakban. Már hányingerem van Szijjártótól. Már rosszul vagyok Orbán erőltetett populizmusától, durván nacionalista ömlengésétől, melynek célja, hogy ezt az idegbeteg népet úgy állítsa be, hogy ők mindennél és mindenkinél különbek. Belőlük csak egy van (szerencsére). És a leghülyébbek elhiszik, hogy ők azok. Felsőbbrendűek. Büszke magyarok! Akik nem keverednek! Az ő kultúrájuk mindenek felett áll! A torkuk véres, sokan már kenyérből sem esznek eleget, de a magyar mindenkinél különb. Belemenekülnek a gőgbe! Alig várják, hogy a vezér meghatározza, kik a bűnösök ebben az országban. Kiket kell tönkre tenni, hogy ők jobban éljenek?

A kormány cserbenhagyja a népet, a beteg Kádár Apu 2 begőzölve keresi a megoldást és ezen közben akarva-akaratlanul véresszájú lappangó gyilkosokat nevel aljas kisemberekből, akik alig várják, hogy romlásba döntsenek bárkit a saját túlélésük érdekében. Kádár Apu 2 szalonképtelen már Európában. Kádár Apu 2 ha nem kap még pénzt az Európai Uniótól, simán behívja az oroszokat Magyarországra, azzal érvelve, hogy úszni fogunk az olajban, dőzsölünk majd a földgázban. Persze azt nem mondja meg, hogy a 15 éves hosszú távú szerződés szerint miből mennyit fizetünk az oroszoknak. Szijjártó pedig vesz és elad. Úgy, mint a lélegeztető gépeknél, a covid-teszteknél. Óriási károkat okoznak ma is, holnap is az országnak, miközben hősnek képzelik magukat, pedig csak kapkodnak fűhöz-fához.


Orbán Viktor - Tusványos

facebook.com/orbanviktor

A kormány cserbenhagyja a népet. Egyre nagyobb, egyre elviselhetetlenebb terheket ró ránk. Ezért mindenki más hibás, csak Orbán Viktor és az őt pénzért kiszolgáló hatalmas tolvajsereg nem. Az azonban már látszik, hogy a kormány egyes kegyeltjei, a lelketlen gazemberek, a napraforgók megérzik a változást, és néha-néha már ellene fordulnak annak a kéznek, amiből ettek. Néhány kormánypárti aljas projektelő, aki eléldegélt a kormány által finanszírozott projektjeikkel szépen (sok egyesület és alapítvány gyártásával), mostanában már fogalmaz meg olyan posztokat, amik arra vallanak, hogy pálfordulásuk a közeljövőben bekövetkezik.
De merre forogjon a gerinctelen napraforgó?
Rá kell döbbenünk, hogy az ellenzék ez idáig is csak asszisztált az Orbán-rezsimnek. Rá kell jöjjünk, hogy az ellenzék többségében csak biodíszlet.

Vége a dalnak. Úszunk az árral. Rá vagyunk bízva egy erősen deformálódott személyiségű Döbrögire az Isten által (akinek ehhez semmi köze), egy olyan emberre, aki főispánokat teremt válság idején! Őrület. Közben néhány vezetésre alkalmatlan ember még hőbörög az utcán. Amíg a Dunába nem lövik… Most még nem lövik. Mert minek? Levezetnek egy kis gőzt…

Hol lehet a társadalmi mélypont? Hol van az a határ, amikor azt mondjuk mindannyian, hogy: Orbán! Vége a dalnak! Addig még lesznek újra nyilasok, gyilkosok, haramiák Budapest utcáin? Ki tudja. Lehet, hogy lesznek. Azonban az is biztos, hogy Orbán Viktor hatalmának egyszer vége szakad! Cserbenhagyta a demokráciát, cserbenhagyta az országot a szaros pénzért és ezért az őrületes hatalomért, amiből még csak leváltani se akarja vagy tudja egyelőre senki! Menetelünk a végtelenbe!


Orbán Viktor - Tusványos

facebook.com/orbanviktor

(Az írást Orbán Viktor idei tusványosi fotóival illusztráltuk.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...