BEZÁR

Közösségi média

Egy hónappal a tanévkezdés előtt még több száz pedagógust keresnek Hajdú-Bihar megyében

252 álláshirdetés olvasható az állami állásportálon. 73 óvodapedagógus jelentkezését várják. Egyelőre Debrecenből is több mint 50 pedagógus hiányzik.


iskola - oktatás

Facebook

Kíváncsiak voltunk rá, hogy alig több mint egy hónappal a 2022 őszi tanévkezdés előtt mennyire látszik a pedagógushiány a Hajdú-Bihar megyei köznevelési intézményeknél. Megnéztük ezért, hogy a Közszolgálati Állásportálon jelenleg milyen állásokat hirdetnek a megye oktatási és nevelési intézményei.

Cikkünk írásakor, július 26-án éppen 252 pedagógiai vagy valamilyen ahhoz kapcsolódó álláshirdetés olvasható az állami honlapon. Debrecenben 47 hirdetésben 56 személyt keresnek. 25 hirdetést a Debreceni Tankerületi Központ írt ki. A megyeszékhely után a legtöbb pedagógust jelenleg Hajdúhadházon keresnek, 12 ide szóló álláshirdetést tett közzé a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ.

A meghirdetett állások részleteit megvizsgálva látható, hogy nagyon sok óvodapedagógust (73) keresnek, de számos helyen nincs még elegendő számú általános iskolai tanár és tanító sem. A szakokat tekintve matematika (16) és testnevelés (11) tanárból keresik jelenleg a legtöbbet Hajdú-Bihar megyében.

A pedagógushiány évek óta fennálló, de egyre súlyosbodó, országos probléma. Többek között erről a témáról is beszélgettünk podcastunkban 2021 decemberében Totyik Tamással, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökével. Ezt az adásunkat alább hallgathatják meg:

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...