BEZÁR

Közösségi média

Itt-ott Atacama-Debrecen

A debreceni önkormányzat által fenntartott köztéri parkok és egyéb, növényzetkezdeményekkel kísérletező területek, valamint a kisközösségek zöldterületei között olykor nagy a különbség. Az utóbbiak javára.

Cívis utca - park
Debrecen, Cívis utca
Koppányi Szabolcs

A Cívis utca elején már évtizedek óta ott van ez a jókora betonkeretezésű ovális terület, ahol elvileg növényeknek kéne lenniük. Voltak is régen, de jó ideje nem igazán jön össze, hogy akárcsak kicsit is zölddé varázsolják. Pedig naponta látható a lajtoskocsi, amiből akár a tűző napsugarak között is órákig locsolják a vizet erre a nem kis területre. Láthatóan feleslegesen. A szándék érzékelhető, valamilyen fém alkalmatosságra fel akartak futtatni virágokat, de azok a negyedéig se nagyon érnek el, elsorvadtak. Környezetükben pedig nem túl gazdagon elhintett növénycsemeték küzdenek a hőséggel. Szintén alulmaradva a harcban.

Cívis utca - park

Koppányi Szabolcs
Cívis utca - park

Koppányi Szabolcs

A kietlen pusztaságot idéző, bántóan szomorú szürkésbarna részek aránya a gyér vegetációhoz képest is nagyobb. Ha pedig 5 méterrel arrébb nézünk, a 10 emeletes ház tövébe, ha nem is egy botanikus kert, de egy egészen kedves virágos növénykultúra teszi derűsebbé azt, aki ránéz. Az ott lakókat dicséri.

Cívis utca - park

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...