BEZÁR

Közösségi média

800

Nem szavaztál…

Orbán Viktornak és kormányának jól jött a háború.

Mottó: Minden elnyomás kiváltója a félelem. Ha nem az általános félelem, akkor a zsarnoké, aki saját biztonságát félti. Isaac Asimov (1920-1992, orosz származású amerikai író és biokémikus)

Feszültség, szorongás, pánik, gyűlölködés, félnek a magyarok a téltől, az energia megfizethetetlenségétől, az élelmiszerárak növekedésétől, az áruk és a szolgáltatások drágulásától, a munkájuk esetleges elvesztésétől, de éltetik azokat, aki hosszú-hosszú éveken keresztül meglopták őket, és bizalommal vannak irántuk még ma is. Nonszensz. Féljenek! Megérdemlik. Elvek nélkül élni, Pató Pál uraknak lenni, agresszort éltetni, sunyin elviselni, ha mást tesznek tönkre, hallgatni, amikor más szenved, BŰN. Bűnös nép a magyar! Hát bűnhődjön velem együtt! – írtam a közösségi médiában ezt a posztot. Elkeseredésemben tettem.


Orbán Viktor

kyivpost.com

Már 2019-ben leírtam, hogy komoly gazdasági válság közeleg. Ha egy ország arra épít, hogy olcsó munkaerőt szállít másoknak, ha egy ország túl sokat vásárol más országoktól, ha egy ország energia-függőségben szenved, ha egy ország fel van osztva gazdasági oligarchák, „zöld bárók” között, ha egy országnak túl sok a milliárdosa és túl sok a nincstelenje, akkor az az ország gazdasági szempontból veszélyesen sérülékeny! Magyarország egy ilyen ország! A gazdasági válság közeleg..

Álljon itt mementóul egy pengeváltás (vagy kommentháború) a barátommal, S.J-vel, és egy másik barátom B.Gy. véleménye: – Bűnhődjenek azok, akik a helyzetet létrehozták, elősegítették. Válaszom: a mocsok mindenkit belep, minket is. De legalább én szavaztam ellenük.

S.J. – Nem gondolom, hogy sok minden változna azzal, ha nem a Fidesz lenne kormányon, hiába szavaztál az „ellenzékre” (az se az, aminek mondja magát). Van annak értelme, hogy puszta kézzel megpróbáljuk megállítani a szemberobogó vonatot? Nem kéne valami hatékonyabb megoldást keresni? Kis segítség: „Ha szavazatokkal bármin is változtatni lehetne, akkor már eltörölték volna.” (Mark Twain) Válaszom: sarkítasz. No, ma írok egy jegyzetet, hátha megérted abból a társadalmi pozícióból is, amiben te vagy, hogy mit jelentenek az elvek. Akkor diktátorok kellenek, ugye?

B.Gy. – Feri, a magyar önállóság akkor veszett el végképp, amikor Hunyadi Mátyás elvette Beatrixot, és császár akart lenni.. Azóta mindig „gyarmat” volt (török, osztrák, orosz.) A több évszázados szolgasors a zsigerekbe ivódott, a felelősöket mindig másban kereső, okoló néppé vált a magyar.


Orbán Viktor

ft.com

Mindhármunkból árad a keserűség. Országunk halad a csőd felé, hiába az állami megosztó és aljas propaganda. Nem lehet megúszni a több mint egy évtizednyi durva közpénzherdálást és a több mint egy évtizednyi a goebbelsire hasonlító agymosó propagandát. Hiába ez a sok csűrcsavar a kormány részéről, hiába a hintapolitika, hiába jön vagy nem jön az európai uniós forrás, a múlton nem változtat. A Fidesz-kormány központosító hatalma, a közigazgatás teljes lefedése, eurómilliárdok magáncélokra való felhasználása ide vezetett. Vannak oligarcháink és zöldbáróink kb. ötezren, van kb. hatmillió a felszínen úszó, de még élhető életet élő átlagember, és van kb. 3,5 millió szerencsétlen, akiket ez a politikai rezsim a földdel tett egyenlővé, állandó stresszben élik rövid életüket.

Nomármost az elvekről nagyon egyszerűen!
A demokrácia értelmezhető az emberek hatalmaként, vagyis olyan kormányzási formaként, amely az emberek akaratától függ. Eszerint a demokrácia nem egyetlen ember uralmán alapuló autokrácia vagy diktatúra, és nem is oligarchia, ahol a társadalom egy szűk rétege uralkodik. A megfelelő értelemben vett demokrácia még csak nem is a „többség uralma”, ha ez azt jelenti, hogy a kisebbségek érdekei teljes mértékben figyelmen kívül maradnak. A demokrácia – legalábbis elméletileg – az összes ember nevében és akarata szerint történő kormányzás.
A demokrácia egy olyan kormányzási forma, ahol ésszerű keretek között mi magunk irányítjuk az életünket, és elvárjuk, hogy a politikai hatalomra került általunk választott képviselők, és az általuk kinevezett gazdasági, pénzügyi, közigazgatási szakemberek az emberek jóllétéért végezzék a munkájukat, nem pedig önös célok mentén, saját haszon szerzése végett.


Orbán Viktor

cartoonmovement.com

Még csak le sem írtam azt a szót, hogy „népuralom”, merthogy nincs tökéletes demokrácia sehol a világon. Azonban, ami Magyarországon zajlik demokrácia címszó alatt, annak egyre kevesebb köze van ehhez a fogalomhoz. Az irányító Fidesz-hatalom bekebelezte ezt az országot szőröstül-bőröstül, és létrehozott egy félfeudális jellegű „urambátyámozó” hűbérrendszert és hozzá egy szolgalelkű, őket szolgáló közigazgatást, mindezt olyan erős médiahatalom kiépítése mellett, amilyet még nem látott Magyarország.

Ha a központosító államhatalmat veszem alapul, akkor mára – bár sokan nem hisznek majd nekem – tulajdonképpen egy fasiszta államberendezkedés valósult meg Magyarországon. A Fidesz-KDNP kormány furcsa eszmerendszere nem szolgál más célt csak a saját egyéni érdekeiknek való megfelelést. Innen eredeztethető a nép számára sokszor felkészülési időt sem hagyó egynapos jogalkotási gyakorlat, a kapkodás fűhöz-fához. A „munkaalapú társadalom építése”, majdhogynem szocialista szlogen (aki nem dolgozik, ne is egyék, ugye), és mindezt úgy, hogy közben lebontja a szociális ellátórendszert, tönkreveri az oktatást és az egészségügyet. Ilyen a „nem hagyunk senkit az út szélén” propagandamondat, miközben milliókat rugdalt be ez a rezsim társadalmi Mariana-árokba. Ilyen az is, hogy a családi pótlék 2008 óta változatlan (12 200 forint), a nyugdíjminimum 28 500 forint, a rokkantakkal pedig jól elbántak egy életre.


Orbán Viktor

japantimes.co.jp

A társadalmi tébolyt okozó egymondatos reklámokat, szlogeneket, kampányokat, óriásplakátokat most ne is említsük. A lényeg, hogy Orbán Viktor lett a „miniFeri” (akik olvasnak híreket, azok értik, miért), de akkora politikai propagandaapparátus dolgozik azon, hogy a közönyössé és tébolyulttá tett emberek elől ezt elfedjék, hogy azt elképzelni is nehéz. Pedig bizony Orbán Viktor lett a miniFeri, és azt csinálja, amit vádakként szórt Márki-Zay Péterre a választások idején ez év áprilisában!

Igen. A volt kommunisták egy része szerintem most nem lát túl az orrán! Végül is a szocialista diktatúra alapjai is megtalálhatók ebben a rendszerben. Van fényességes vezér, a látszat ellenére az egypártrendszer is kiépült, az ellenzék csak biodíszlet, és ugye nagyon sokan szavaztak a Fidesz-KDNP koalícióra, tehát az egység is megvan szerintük. A kínai dolgozó nép már itt kopogtat Budapesten és Debrecen környékén, és a szovjet utódállamokkal is micsoda együttműködést és micsoda kipcsak barátságot tart fenn ez a kormány, ugye. A „párttal a néppel” most is egy az utunk, a jelszavunk most is „munka és béke”… Csak az a fránya nagy kereszténység és azok az oligarchák, no azok nem illenek bele a képbe, de mivel senki nem szeret a robogó vonattal szemben állni, várni kell, hogy majd maguktól megbuknak az elnyomók, az imperialisták. Egyébként is, így könnyebb lesz államosítani és az egyházat szétválasztani az államtól. Őrület. Várjunk a forradalomra, ami a majd egyszer lehet, hogy kitör… Addig passzív ellenállás és a társadalmi sebek pitiáner orvoslásán túl én pedig maradjak kussba, mert mit akarok én, ki vagyok én, végül is még véleményemet is leírhatom. Felesleges, amit csinálok.


Orbán Viktor

cagle.com

Erre a tébolyodott magyar társadalomra talált rá az orosz-ukrán háború. Érvek milliói a közösségi médiában pro és kontra. Nem megyek bele, hogy elemezzem a sok őrületet, mely egyébként mind rendelkezhet valóságalappal is! A lényeg: Orbán Viktornak és kormányának jól jött a háború, igen jókor jött. Már nyakig voltak az adósságban, az inflációs tendencia, a bedőlés már 2019-től érzékelhető volt és egyre jobban csúcsosodott. Félt a Fidesz ettől a választástól, bármennyire is tagadja. Ki is szervezett minden népvagyont a haverokhoz. Etette a népet a pénztrágyával elég rendesen, mert tudta, hogy úgy is elértéktelenedik a forint, amit odaad nekik. A jegybanki alapkamat egekbe emelése sem tudja megállítani a forintromlást (maximum a hitelesek halnak bele), az inflációs ráta egyre durvább, és lassan nem lesz miből kifizetni a nyugdíjasokat. Király egy ország ez. Olyan banánköztársaság-féle.


Orbán Viktor

iroon.com

Nomármost a háborús veszélyhelyzetről pár szót! Sehol másutt nincs háborús veszélyhelyzet Európában, csak nálunk. Ettől még a fényességes vezér elhagyja az országot és pihenget magának néhány hetet külföldön. A propagandagépezet pedig csak nyomja a magáét: ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát! A szankciók elhibázottak! A béke az egyetlen megoldás (mondjuk, arról nem beszélnek, hogy milyen legyen az a béke). Ha holnap megszüntetnék az Oroszországgal szembeni energetikai szankciókat, az árak és az infláció feleződne. Azon dolgozunk, hogy megőrizzük Magyarország békéjét, megvédjük eddigi eredményeinket és biztosítsuk hazánk energiaellátást. Az orosz-ukrán háború jelentősen megnöveli a költségvetés kiadásait, ennek ellenére továbbra is biztosítjuk a nyugdíjasok védelméhez szükséges kiadásokat. Megteszünk mindent, hogy a magyar embereknek legyen elég földgáza télre. Senki nem kerülhet abba a méltatlan helyzetbe Magyarországon, hogy ne legyen gáz ahhoz, hogy fűtsön, fürödjön vagy főzzön.És mi hisszük, hogy mi vagyunk az egyetlen európai állam, amelyik jobban áll a többinél, milyen bátran elmondják a minisztereink a véleményünket (miközben mind a hét gazdasági szankciót megszavazták csont nélkül). Elég Magyarország Kormánya és miniszterei közösségi médiában való megnyilvánulásait olvasgatni ahhoz, hogy az élettől is elmenjen a kedvünk, ha tudunk a sorok között olvasni!


Orbán Viktor

cagle.com

A gazdasági növekedés mértékétől pedig herótot kapok! Minden nagyon jó, minden nagyon szép, augusztusban, az elhúzódó háború ellenére is jól teljesít a magyar gazdaság: a második negyedéves növekedés az uniós rangsorban is előkelő helyen szerepel. 6,5%-kal nőtt a magyar gazdaság. Hú, micsoda teljesítmény ez, de mihez mérik? Merthogy az emberek nemigen veszik ezt észre a boltban, vagy a munkabér átvételekor. Sok-sok bla-bla-bla, és közben csendesen tönkremegy az ország fele, a pénzszórás valójában nem állt meg, a magánkivétek és okosságok még ma is, ebben a helyzetben is, botrányosak…

Egyet kell megérteni barátnak, ellenségnek, okosnak és butának: ha megtámad egy európai ország egy másikat – így kell, hogy írjam, mert Szíria, Irak vagy a többi ázsiai ország nem igazán érdekli önöket -, ott az egyik agresszor, a másik pedig a hazáját védi. Ennyi. Milliónyi befolyás mindenhonnan mindenfelé, de tény, hogy Oroszországot fegyveresen megtámadni senki nem akarja, még. Oroszország pedig csendesen elgyilkolgatja – az akármilyennek is titulált, de – vitathatatlanul honvédő ukrán népet, és azok őt viszont. Emberek halnak meg szörnyű helyzetekben a szomszédunkban! Veszélyben vannak a kárpátaljai magyarok is.


Orbán Viktor

bnnvara.nl

Ha az Európai Unió nem megy bele egy fegyveres konfliktusba, akkor nem igazán tehet mást, mint azt, hogy a gazdasági kapcsolatait megszakítja az agresszor országgal. Ez történik. A magyar kormány pedig hintapolitikát folytat. Építve az emberek félelmére és közönyére azt sugalmazza nekik, hogy az ukránok ugyan adják meg már magukat Putyinnak, felejtsék el az Amerikai Egyesület Államok és az Európai Unió (valószínűleg nem érdek nélküli) támogatását, és legyen már vége a háborús mizériának, adják oda országuk nagy földterületeit, hódoljanak be az orosz diktátornak, legyen bármi velük, csak mert utána jöhet az európai és a magyar kánaán, ami egyébként sem volt igazából soha a magyar nép legalább felének, és 2019-től kifejezetten csúszunk le a társadalmi lejtőn. Azt sugalmazzák: a híresen szabadságszerető magyar nép érdeke az, hogy egy másik ország akár a föld színéről is tűnjön el, csak nekik legyen áramuk, földgázuk és fájuk. Hát, gratulálok magyarok (közöttük magamnak is)! Tartok tőle, hogy bárhogyan is ér véget a háborús helyzet Európában, mindenki tudni fogja, hogy hova NEM tartozik Magyarország!

Lehet, hogy igaza van a barátaimnak. Felesleges a robogó vonattal szemben megállni. Felesleges egy bosszúálló NER-re bármi rosszat is írni, amikor több millióan vakon hisznek benne, amikor államtitkárok lájkolják a főnökeiket a Facebookon szolga módjára, felesleges nekem a senkinek megszólalni! Felesleges szavaznom is, felesleges voksot tenni másokra a Fidesszel szemben, hisz ők sem sokkal jobbak! Bár szerintem az ördög is jobb egy képmutató alattomos gyilkosnál!
Az én lelkem nyugodt: az elveim mentén élek. Elvtelennek – szerintem – rosszabb lenni!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...