BEZÁR

Közösségi média

A SZÓLÁS JOGÁN

Magyarország előre megy? Nem, hátra!

Megkezdődött a hivatalos kampányidőszak. Csak erős idegzetűeknek.

Orbán Viktor nem győz posztolni a Facebookon. És bejelentette, hogy a kampány elkezdődött. Édes jó vezérem, csak szólnék – mert látom, elkerülte a figyelmedet -, hogy 12 éve tart. A tietek legalábbis. Igaz, hogy papírforma szerint a tisztességes kormányzásnak kellene 12 éve tartania, de az valahogy nem jött össze. Se a tisztességes, se a kormányzás. Kezdtétek azzal, hogy egy óriási szereptévesztésbe kerültetek. Megszoktátok az ellenzéki szerepet, uszítottatok, hőbörögtetek, és azt gondoltátok, hogy hatalomra kerülve mindez a sok jogosultság megmarad, csak még uralkodni is lehet, és mindig ti mondjátok meg a tutit.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Hatalomra kerülve egy iciri-piciri gazdasági világválságot szenvedett országot vettetek át, amit szolgálnotok kellett volna. Legalábbis erre tettetek esküt. Még óvatlanul azt is elismertétek, hogy nem is olyan rossz helyzetet örököltetek, mint amilyenre számítottatok. Aztán elkezdtetek uralkodni.

Jelenlegi külügyérünk, a Fidelitasban edződött, Soros pénzén az USA-ban kupálódott futsalos fiú volt az, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként és szóvivőjeként fellépett a „luxuskormányzás” ellen. Elnöke volt a 2005-ös az Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű parlamenti vizsgálóbizottságnak is. Ugye, milyen vicces most ebbe belegondolni? Apropó, Soros, téged is kivakart, aztán jól belerúgtál. Akárcsak Iványiba. Amikor nem álltak be a te szekeredet tolni, már kígyót-békát kiabáltál rájuk, utóbbit nyírtad, ahol tudtad.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Nos, a sok-sok ígéret csak kolonc volt rajtatok. Hiszen 2006-ban, amikor még ki mertél állni vitázni a választás előtt (azóta még véletlenül sem), akkor a nagy igyekezetben még 14. havi nyugdíjat is ígértél. Persze, tudjuk, az a szegény, aki ígérni se tud. Közben aztán felmértétek, hogy túl nagy rátok a kabát, és amint nem úgy alakult valami, bedobtátok az emúttnyócév kezdetű örökzöldet. Mintha ez bármi alól is felmentett volna benneteket. És mantráztátok ezt épp ti, akiknek az első regnálása 1998-tól 2002-ig nem volt egy sikertörténet. Felelősöket, bűnbakokat kerestetek és találtatok mindenre, amivel nem boldogultatok. Elkezdődött a pávatánc, a köpönyegforgatás, az urunk színeváltozása, az erkölcsi leépülésetek.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Takarékos adminisztrációt ígértetek. És, lám, mi lett belőle! Soha ennyi ingyenélő nem volt a kormány háza táján, mint a ti uralkodásotok alatt. Ti, akik az iskolapadból átültetek a bársonyszékbe, a munkát hírből sem ismertétek, megrészegültetek a hatalomtól. Azt hittétek, ez egy jó társasjáték, ahol pár lépésből célba lehet érni. Vagy egy számítógépes játék, ahol egy kattintással ki lehet iktatni, aki nem tetszik, és két kattintással birtokokat lehet szerezni. A nép nektek csak bábu volt a sakktáblán, ahol gyalogból sok van és értéktelen, meg van néhány rangosabb figura. A kommunikációtok pökhendi és arrogáns lett. Vagy éppen leereszkedően negédes, ha választás közeledett.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Noha a választók csak választás előtt váltak fontosakká számotokra (sőt, dehogyis a választók, csak a szavazataik), a kampányolást egy percre sem hagytátok abba. Ha éppen nem volt mivel dicsekedni, akkor viszályt kellett szítani. Ellenségeket kerestetek, megállítani- utálnivaló embereket, embercsoportokat. Azt pedig mindig találtatok. Egy egész rendszert építettetek rá.

„Divide et impera!” Nektek bevált. Időről időre összeugrasztottatok embereket: hol a nyugdíjast a kisgyerekessel, a dolgozót a munkanélkülivel, a külföldit a magyarral, mikor hogyan kívánta az érdeketek. Hogy még hatásosabb és tartósabb legyen az agymosás, plakátokat is csináltattatok, amikkel teleraktátok az országot. (Hogy az arra elherdált pénzt mi mindenre lehetett volna fordítani, aminek értelme is van, azt most hagyjuk.) És mindig voltak uszítható, gyűlölködésre, agresszív fellépésre kapható emberek. Ezt már 2006-ban is felismertétek.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

A háború elől menekülő szerencsétleneket úgy kezeltétek, mint az állatokat. A karon ülő kisgyereket is kikiáltottátok potenciális terroristának, és megvolt a soron következő gyűlölnivaló embercsoport. A legtávolabbi apró zsákfalvakban is rettegtek tőlük, és mantrázták a fidesztévében hallottakat: megerőszakolják asszonyainkat, elveszik a munkánkat. Mindezt ott, ahol még munka se volt. Jut eszembe, munka. Ígértél egymillió ÚJ munkahelyet. Hol vannak ezek a munkahelyek? Nehogy azt mondd, hogy letudtad a közmunkaprogrammal! Amivel kisebb településeken még zsarolni is lehet a választókat.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Szóval a migránsozással sikerült ráugrasztani a népet az idegenekre. Azokra, akiknek amúgy esze ágában sem volt itt maradni, tovább akartak menni innen. Hiszen innen még a magyarok is menekülnek. Ebből a csodálatos pannon Kánaánból! Milyen különös, hogy mindeközben ti magatok máshonnan hoztátok be a másfajta migránsokat, a letelepedési kötvényeseket. Igaz, hogy ezzel a jövőnket elzálogosítottátok, igaz, hogy ezek között köztörvényes bűnözők is voltak. De ebből nektek hasznotok volt. Az országnak az ég egy adta világon semmi, de az, ugye, benneteket magasról nem érdekel. Csak a ti zsebetek teljen. Még szerencse, hogy ti hithű keresztények vagytok, akik nem ítélkeznek, akik szeretik felebarátaikat, mint tenmagukat, segítőkészek meg az összes többi, amit Jézus tanított. És puritának vagytok, akik Jézust imádják, az Úrnak hódolnak, nem pedig az aranyborjúnak. Bár, ha belegondolok, nyújtottatok ti segítő kezet bajbajutottaknak. Itt volt példának okáért a baltás gyilkos.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Korábban ellenzékben nagyon tudtátok, mit kellene tenni. Ahogy hatalomra kerültetek, a demencia eluralkodott rajtatok, a rövidtávú memória megszűnt működni. Emlegettetek azelőtt lélektani határt az üzemanyag árával kapcsolatban. Már olyan messze vagyunk attól, hogy csak na. És már nem is olyan fontos. Az euró árfolyamról is volt elképzelésetek. Miután gazdasági világválság nélkül is sikerült belecsúsznotok abba a kategóriába, ahol a saját nyilatkozatod szerint már le kell mondania egy kormánynak, már nem számított. Feltettétek újra és újra az emúttnyócév lemezt. Az már olyan karcos, hogy a fal adja a másikat, de ti még mindig toljátok. De miért is ne tennétek? Addig, amíg van az a szellemileg alultáplált réteg, amelyik csont nélkül bekajálja ezt a maszlagot, nincs is jobb megoldás számotokra.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Volt az a bizonyos IMF-hitel. Utáltátok, mint a fene. Persze, mert az IMF vette magának a bátorságot, és nem engedte bármire elkölteni, ami benneteket nagyon zavart. Ezért meg kellett szabadulni tőle. Viszont nem volt pénz visszafizetni, ezért eladósítottátok az országot még rosszabb feltételekkel, még magasabb kamatra. Egy baj van, hazudtatok. Mert a híveitek úgy tudják, végleg leráztuk magunkról azt a tartozást. De ez nem igaz, csak most másnak tartozunk még többel, de ezt bölcsen elhallgattátok, és tetszelegtetek a nagy megmentő, a gazdasági csodatevő szerepében.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Hiszen arról gondoskodtatok, hogy a sajtó a ti markotokba, a ti fennhatóságotok alá kerüljön. Ezért aztán pénznyelő alapítványon keresztül zúdítottátok a közpénzt (ami ott rögtön elvesztette közpénz jellegét) egy szintén pénznyelő hatalmas gittegyletbe, amelyik egy médiabirodalmat üzemeltet. Ahol már nem újságírók, hanem kilóra megvehető pártpropagandisták, udvari költők tolonganak. Egy részük ipari méretekben bukja a sajtópereket, nem győzi bemondani, hogy hazudtak valakiről. A többi sajtóorgánumot megpróbáltátok kicsinálni, tanúi voltunk az elmúlt években. Igaz, korábban azt mondtad: „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” Hát, vetemedtetek. De sebaj, hazudtál te ennél nagyobbakat is.

Természetesen ez a hatalmas apparátus, amelyik azon dolgozik, hogy az agymosoda fennakadás, üzemzavar nélkül működjön, horribilis összegbe kerül nekünk adófizető állampolgároknak. És amíg itt lenn rengetegen rengeteget dolgoznak – mondhatni – éhbérért, addig ezek a politikai influenszerek, megmondóemberek szakadtra keresik magukat abból, hogy hülyének néznek minket.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Ti elmondtátok, hogy 47 ezerből is meg lehet élni. Igaz, sose próbáltátok, egy viselet ruha többe kerül, ami rajtatok van. De arrogánsan osztani az észt, az megy. Valamiért magatoknak mégsem ilyen egyszerű életvitelt szántatok. Nektek kellenek a paloták, luxusautók, úszómedencés házak, a kényelem, a luxus. Utazni lehetőleg magángéppel szerettek, a menetrend szerinti járatok a plebsznek valók. Pedig nektek is csak egy gyomrotok van (de mekkora), és egyszerre csak egy helyiségben tudtok tartózkodni. A végén pedig ugyanúgy elfértek pár köbméter földben, mint az, akit semmibe néztek. Max benneteket gyémánttal kirakott ébenfa koporsóban engednek alá, de annak akkor már nemigen lesz jelentősége.

Ahogy a pénz és a hatalom megtette kártékony hatását, úgy csúsztatok egyre lejjebb. Semmi fenntartás, lelkiismeret, bűntudat, erkölcsi gát, csak a kapzsi mohóság. Hegyre halmot. Nem volt elég semmi.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Előadtátok a nagy gyerek- és családbarát mesét. A családi pótlék összege 12 év alatt egy kanyit nem emelkedett. Állami lakásépítés nem volt. De megadtátok az eladósodási lehetőséget sokaknak. Ezzel alapvetően az anyagilag jobban eleresztett emberek tudtak élni. Az igazán gazdagok meg legalább állami támogatással vehettek befektetésnek lakást. A csóróbbak, akik amúgy is nehezebben jutnak lehetőséghez, nem rendelkeznek önerővel. Ugyanígy álszent módon előadtátok a nagy jótét lelket a hétszemélyes autó vásárlásával is. Na, vajon kinek van annyi önrésze, hogy a ti támogatásotokkal meg tudta venni? Segítek, a gazdagoknak. De, persze, támogatni kell őket.

Megmutattátok, milyen jófejek vagytok, csökkentettétek a személyi jövedelemadót. Először is egykulcsossá tettétek, majd a százalékot is csökkentettétek. Megint ki járt vele igazán jól? A gazdagok. Azok, akik simán elbírnának egy valamivel magasabb százalékú sávot is. Mert a boltban nem nézik, ki milyen gazdag, ugyanannyiba kerül minden a közmunkásnak, a munkanélkülinek is, mint a kőgazdagnak.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Az évente benyújtandó vagyonnyilatkozatotok vicc kategória. Te vagy a valaha volt legszegényebb miniszterelnök. Miközben a földnél is butább haverod, Lölő pár év alatt gazdagabb lett mezei gázszerelőből, mint Mick Jagger és Elton John. Hiába, no, az intellektus. Kit néztek hülyének? Az apád bányájából már letérköveztétek fél Magyarországot. A közjószágaidat a mi adóforintjainkból a saját lábu(n)kra állítottad, kistafíroztad őket. A hozzád közelállók mindig biztos befutók a pályázatokon. Az általad sokat szidott EU ideérkező támogatásai el sem jutnak rendeltetési helyükre, kézen-közön eltűnnek.

A romák felzárkóztatására juttatott támogatás elolvadt, mint a hó, ideje se volt, hogy eljusson azokhoz, akikre fordítani kellett volna. De az a haverod ott hegyelhet az ország házában, semmi bántódása nem lett. Jut eszembe, a parlamenti képviselőknek nem kell erkölcsi bizonyítvány? Aki korábban köztörvényesként börtönben ült, az kaphat erkölcsi bizonyítványt? Mert egy pénztárosnak, egy postai dolgozónak, banki ügyintézőnek és még ki tudja, ki mindenkinek kötelező beszerezni ezt az okmányt. Azoknak, akikre az országot bízzuk, nem kell? Nekik inkább mentelmi jog kell? Miért? Éljenek, viselkedjenek úgy, hogy ne kelljen. Ha például egy egyszerű halandó nem vezethet alkoholos befolyásoltság alatt, akkor egy politikus se tehesse. Ha eljárás folyik ellene, ne lehessen tagja a parlamentnek. Ne dönthessen mások sorsáról. Ja, hogy akkor felbillen a kétharmad? És az kit érdekel? Mert engem ugyan nem. Mert amúgy mit gondoltok? Ti nem ugyanaz a rendszertani kategória vagytok? Mondjuk, ha jobban belegondolok, tényleg nem, a gerinctelenek nem tartozhatnak a gerincesekhez.


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

Lenyúltátok rengeteg ember magánnyugdíjpénztári megtakarítását. Ihatnak rá hideg vizet. Arról mi hír van? Mikor adjátok vissza nekik? Mert hitelt azóta már megint vettetek fel annyit, hogy még az unokáink is nyögni fogják. Ja, hogy az meg kellett szavazatvásárlásra, stop akcióra, heccfilmre, csókosok támogatására. Meg, lássuk be, azért mégis csak fontosabb romániai focicsapatnak pénzt adni, mexikói templomfelújítást támogatni, külföldre kilapátolni a pénzt, mint az itthoniakat tángálni belőle. Még a drága jó feleséged is megtette azt az arcátlanságot, hogy a segítőkész emberektől összegyűlt adományt nagyvonalúan kitalicskázta külföldre. Az adományozók meg csak pislogtak. Természetesen itthon minden nagyon szép és jó, az inzultációs eldöntendő álkérdéseket tízmillióból tizenegy millió ember visszaküldi, és nem férhet hozzá kétség, a már meghozott döntésekre utólag áldását adja, miközben érzi, hogy legalább az ő véleményét is kikérték.

A Gyurcsány-kormány 13. havi nyugdíjat adott. 2009-ben, amikor nagy slamasztikában volt az ország az általam fentebb már említett aprócska malőr miatt, felfüggesztették. Eltelt 11 év, gondolom, téli álmot aludtatok. Aztán megszólalt a vekker, ideje etetni valamivel a népet. Erre nagy öntömjénnel löktetek az időseknek egyheti, azaz egynegyed 13. havi nyugdíjat. És ettől ti lettetek a szentek, a jóságosak, a nyugdíjasmegbecsülők. Persze, azt gondosan hozzátettétek, mit hozzátettétek, harsogtátok, hogy Gyurcsány elvette. Ti sose adtátok! És most mégis ti vagytok az áldott jó lelkek? Javaslom minden nyugdíjasnak – különös tekintettel azokra, akik már 2010-ben is nyugdíjasok voltak -, hogy a 2010-es nyugdíjukat szorozzák meg tizeneggyel. Gondolom, menni fog. A kommentelés megy. Akár okostelefon, akár számítógép, mindegyiken van számológép. Na, az így kapott összegből vonja ki a tavaly odalökött 80 ezret, és már meg is kapta azt az összeget, amit a Fidesz ellopott tőle. Így már nem is hangzik olyan jól ez a mostani hencegő kampány, ugye?


Orbán Viktor

facebook.com/orbanviktor

A korábbi ciklusok alatt is választástól választásig kampányoltatok, de ami az utolsó négy évet illeti, ez még nektek is rangon aluli. Miután már a NER-lovagok hatalmas vagyonokra tettek szert, fél Magyarország már a ti neveteken van a Földhivatalnál bejegyezve (a külföldre kimenekített dolgokról nem is beszélve), még ti vagytok felháborodva, és folyamatosan gyalázzátok az ellenzéket. Mármint azokat, akik nem értenek veletek egyet. Az pedig többmillió ember, akár tetszik, akár nem. Nemzeti hitvallásról hadováltok, miközben lehazaárulózzátok azokat, akik nem rátok szavaznak, nem titeket akarnak. Isten, haza, család. Az, hogyne, persze.

Lejárattátok szavainkat, kiüresítettétek ünnepeinket, érzéseinket. Álszentek vagytok. Hányjátok magatokra a keresztet, ájtatoskodtok, miközben embereitek közpénzen kurváznak, sokadik házasságukat nyüvik, alaptákolmányt kreálnak, törvényeket hoznak sorstársaik ellen, persze, bátran, egy elfogadó országban, ahol ugyanezért nem bántják. Hazamenekítitek a pedofilt, akinek börtönben lenne a helye, elsikáljátok a pedofil papok ügyét, de gyerekvédelemről handabandáztok. A másságot nem viselitek el. A nőket sem tisztelitek. Az, hogy pár ostoba libát pozícióba raktok (a kis Rácz Zsófikát, aki miatt még törvényt is módosítottatok, 3 éve 1,3 milliós kezdőfizetésért vettétek fel, a tavalyi orvosbér rendezése óta sem keres annyit egy szakorvos), még nem tisztelet. Attól még ismerjük a női princípiumot, tudjuk, milyen szerepet szántok nekünk. Tudjuk, csak nem értünk vele egyet.

A dübörgő gazdaságodban, a hazudott jólétben, a KSH-nak a valósággal köszönőviszonyban sem lévő adatai mellett újabb ingyenkonyhákat kell nyitni. De szerinted nincs szegénység. Sőt, minden háztartásban több milliós megtakarítás van. Akkor miért mondtál stopot az áraknak? Miért nem az alapvető élelmiszerek áfáját vitted le? Mondjuk, mint a hanyatló Kanadában, ahol nulla % az alapvető élelmiszerek áfája. És mennyit spórol vajon az ostoba akcióddal az átlagszegény? Észre se fogja venni. Az a réteg úgy spórol – de honnan is tudhatnád ezt -, hogy kevesebbet eszik, nem fűt, csak a legszükségesebbre költ. Még a gyógyszerét sem váltja ki, ha az drága. És akkor te kimaxolod azt a cinizmust, amivel 12 éve operálsz, és odalököd nekik a csirkefarhátat. Aztán még rúgsz egyet beléjük, hozzáírod a szárnyvéget is, amit jobb helyeken állati eledelnek használnak. És nem sül le a bőr a képedről?

Ajtót mutattál az oroszoknak, és ne engedjük, hogy visszarendeződjön a dolog. Akkor most mit csinálsz Putyinnál? Mit pitizel Kínának?

Parádézol a tieid közt. Nyergeljetek! Miközben eddig mindig Szent Istvánnal példálóztatok, aki Bizáncot elhagyta Róma kedvéért, mert inkább a nyugati kultúra felé akart elmozdulni, te a híveiddel elindulsz lóháton (csak kerítsetek masszív darut, ami képes felemelni benneteket a ló hátára), hátrafelé nyilazva a szittya-turul sztyeppék felé, vissza a múltba. A nyereg alá tegyél egy kis csirkefarhátat meg szárnyvéget, hátha megpuhul, mire célba értek. Kiváló csemege lesz belőle. Egy kis alapvető élelmiszert (házipálinka) is vigyetek az útra. Aztán nyargaljatok isten hírével, nem fogtok hiányozni.

(Az írás illusztrációi a miniszterelnök közösségi oldalán az utóbbi két hétben megjelent hirdetések.)

Kosztonyák Katalin írásai itt olvashatók: A SZÓLÁS JOGÁN.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...