BEZÁR

Közösségi média

Mindig jött egy botrány, amitől a Fidesz bukását remélték – Azonnali

7+1 példát mutat az Azonnali annak bizonyítékaként: hiába várja az ellenzék, hogy a Fidesz egy botrányba belebukik, ez mégsem történik meg.

Az Azonnali két botránypéldájában is szerepel Kósa Lajos. Alább az egyiket ismertetjük.


Papp László és Kósa Lajos 2018 márciusában
Kósa Lajos – Papp László debreceni polgármester társaságában – menekül az őt kérdező újságírók elől 2018 márciusában
YouTube/444

Tényleg elhitte Kósa Lajos?

Kósa Lajost még 2012-ben, a második Orbán-kormány félidejében, két évvel azután, hogy egy-két meggondolatlannak tűnő kijelentésével majdnem bedöntötte a magyar gazdaságot,
vélhetően nagyon csúnyán átverte egy csengeri nő, bizonyos Sz. Gáborné P. Mária.

A csengeri nő azt mondta neki, hogy a Németországban zenészként dolgozó apja 4,3 milliárd eurót, azaz kb. 1300 milliárd forintot hagyott rá, és szeretné a segítségét kérni, mit kezdjen ezzel a hatalmas összeggel. A vád szerint Kósa nem lett volna rest segíteni, cserébe csak annyit kért, hogy Sz. Gáborné első körben jutalékként
ajándékozza meg az édesanyját 800 millió forinttal.

Ahhoz, hogy Sz. Gáborné behúzza Kósa Lajost, elég volt egy papírt lobogtatnia, miszerint a banknál az ő és férje bankkártyáin 2,5 milliárd forint a vásárlási limit, valamint egy másik, Pénzügyminisztériumtól kapott papírt mutogatnia, amiben arról érdeklődött, hogyan lehet nagy összegű örökséget behozni Magyarországra.

Mire Kósa rájött, hogy hülyét csináltak belőle,
a csengeri nőnél már volt egy papír az aláírásával,
hogy közjegyző előtt vállalta, hogy a jutalékért cserébe állampapírokba fekteti a nő pénzét, innentől pedig nem volt visszaút.

A történet akkora képtelenség, hogy vadabbnál vadabb összeesküvés-elméletek kezdtek terjedni, például, hogy ez a 1300 milliárd lehet az elszórakozott magánnyugdíjpénztári vagyon, legalábbis annak egy része.

Bár Orbán Viktor személyesen nem volt érintett az ügyben, de a választások előtt egy hónappal robbantotta a hírt az akkor még Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet, a Fidesz pedig a választási kampány hajrájában inkább próbálta elrejteni a nyilvánosság elől Kósát, aki akkoriban a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter volt.

A Magyar Nemzetben jelent Kósa Lajos és a csengeri örökösnő története, ami ha másra nem is, arra mindenképp jó volt, hogy nevetségessé tudta tenni a Fidesz egyik vezető politikusát, akit
aztán ki is kellett vonni a kampányból.

További részletek az Azonnali cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...