BEZÁR

Közösségi média

Kósa Lajos szerint vége a koronavírus-járványnak

„Mindenki jöjjön!” – mondta videójában a debreceni fideszes országgyűlési képviselő.


Kósa Lajos
Kósa Lajos első szavai feliratozva is láthatók a videón
Facebook

A háromnapos Debreczeni Zamat Fesztiválon való részvételre buzdított Kósa Lajos országgyűlési képviselő a közösségi oldalára feltöltött legutóbbi videójában szeptember 18-án. A város korábbi polgármestere e szavakkal kezdte az invitálást: „A Covid-járvány után a debreceni Zamat Fesztivál is újraindul.” Aztán fergeteges buliról számolt be. „Mindenki jöjjön!” – így fejezte be az eseményt reklámozó videóját Kósa Lajos.

Gulyás Gergely miniszter szeptember 15-én bejelentette, hogy a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzet január 1-jéig történő meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél.

A kormány koronavírus tájékoztató oldalán az jelent meg szeptember 17-én, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed.

E cikkhez kapcsolódó Facebook-posztunkra reagálva az egyik hozzászóló azt írta, hogy „nem jól értelmezitek Kósa szavait. Amit mond, az mindössze annyit tesz, hogy a Covid-járvány már újraindult, és most újraindul a Zamat fesztivál is.”

A debreceni fideszes politikusnak idén januárban már elhangzott egy olyan kijelentése a koronavírus-járvány és a vendéglátás kapcsán, ami akkor országos visszhangot váltott ki.
Az önkormányzati televízió vezetője, Vida Gyula egy stúdióbeszélgetésben megkérdezte Kósát, hogy milyen biztatót tudna mondani a magyar vendéglátósok számára, akik közül sokan igencsak megsínylik a hosszú ideje tartó kötelező zárva tartást. A képviselő így válaszolt:
„Mondjak jó hírt a vendéglősöknek? A magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek, és szeretnének sört inni, meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe, és ott jól érezni magukat”.

Mint ismeretes, a vendéglátóhelyek teraszai április végén nyithattak ki, a belső tereik pedig csak májusban, és akkor is kezdetben pusztán a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...