BEZÁR

Közösségi média

Debrecen erősebb negyedik hullámra számít? – Menedzsment Fórum

Erre enged következtetni az a kétéves közbeszerzési kiírás, amit a debreceni A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. jelentetett meg ebben a hónapban. A pályázat a 2019-es koporsószámnál magasabb teljesítésre szól.

mfor

mfor.hu

A két évre érvényes közbeszerzési kiírás, melyre szeptember 17-ig várják az ajánlatokat, 562 koporsó/évre szól, de az ajánlatkérő a megrendelt mennyiségtől 30 százalékban eltérhet. Tehát a Debreceni Köztemető úgy számol, hogy két év alatt átlagosan 1124 koporsóra lehet szükség – írja az Mfor.hu.

Ugyanakkor 2019-ben Debrecenben még csak 427 db/évre írták ki ugyanezt a közbeszerzést, ahol a nyíradonyi Karsol Kegyeleti Termékeket Gyártó Kft. és a nyíregyházi Keletfa Faipari és Kegyeleti Termékeket Gyártó Kft. nyert, szerződésük összértéke pedig 57 425 000 forint volt. Azaz úgy tűnik, Debrecenben úgy gondolkodnak, hogy jövőre és azután 135 fővel több embert kell majd eltemetni (amitől a kiírás szerint természetesen lehet majd plusz-mínusz eltérés, de a több temetésre való felkészülés kiérződik a két közbeszerzés közötti mennyiségbeli változás miatt).

Míg 2020. január 1. és április 8. között 716 temetés volt a Debreceni Köztemetőben, addig egy évvel később, azaz 2021. január 1. és április 8. között összesen 890, vagyis ugyanabban az időintervallumban 24,3 százalékkal növekedett a temetések száma.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...