BEZÁR

Közösségi média

Záporoznak az állami milliárdok a debreceni építkezésekre – írja a Menedzsment Fórum

Az új gyárak létrehozásával párhuzamosan szállodaépítési láz és társasházépítési hullám is kialakult Debrecenben, ahol a négyzetméterenkénti ingatlanár már a Budapest belső kerületeiben megfigyelhető árakkal vetekszik.

mfor

mfor.hu

Augusztus 13-án írt a Menedzser Fórum arról, hogy nem akar alábbhagyni Debrecenben a gyárépítési hullám, amelyekhez persze az is szükséges, hogy a kormány komoly összegekkel támogatja a megyeszékhely „második fővárossá” fejlesztését. Az elmúlt három évben az FAG, a Continental, a Krones és a Thyssenkrupp új üzemeinek létrehozásához az állampolgárok összesen 26 milliárd forint közpénzzel járultak hozzá, a Semcorp-gyár még zajló építésébe és a BMW-t kiszolgáló infrastrukturális beruházásokba pedig 150 milliárd forintot tett bele a magyar állam, valamint megemlíti a lap a Deufolé logisztikai központjának adott 1,4 milliárdos támogatást, továbbá a két oltóanyaggyár jelenleg zajló kivitelezését is.

A gyárak létrehozásával párhuzamosan szállodaépítési láz is van Debrecenben, a Menedzsment Fórum cikke szerint egyszerre öt jelentős beruházás folyik, szintén komoly állami támogatással: az Aquaticum Debrecen Kft. az Aquaticum Hotel Plage Superior építésére 4,4 milliárd forintot, a Füredi Kastély Kft. a Smart Life Hotel Debrecen megvalósítására 3,66 milliárd forintot, a Szinorg Csoporthoz tartozó Bajcsy Invest Kft. pedig a Mercure lánchoz tartozó négycsillagos hotel építésére 3,45 milliárd forintot kapott.

A lap megemlíti, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemrég „megkapta” a Hotel Aranybikát. A tulajdonosváltásról szóló májusi online sajtótájékoztatón a Debreciner kérdésére az MCC nem árulta el a vételárat.

A Menedzsment Fórum kitér továbbá arra is, hogy a gyárépítésekkel összefüggésben jelentős beruházások zajlanak a debreceni lakáspiacon is, jelenleg 36 társasházépítés van folyamatban, ez összesen 724 új ingatlant fog jelenteni. A lap megjegyzi továbbá, hogy a megyei jogú városok között itt a legmagasabb az újépítésű lakások ára, a becslések szerinti 850-870 ezer forint négyzetméterenkénti ár már Budapest belső kerületeinek ingatlanáraival is vetekszik.

További részleteket a Menedzsment Fórum cikkében olvashatnak.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...