BEZÁR

Közösségi média

Vagy eleve életre sem keltek, vagy ültetésük óta száradtak ki?

A debreceni kampányfaültetés nem mindenütt járt sikerrel, s mintha az elpusztult facsemeték pótlásáról sem gondoskodnának.


fa - Wesselényi lakótelep
A Wesselényi-lakótelep mellett most
NT

Először 2020 őszén írtunk arról – fotókkal illusztrálva –, hogy például a debreceni Wesselényi-lakótelepen – a 2019 áprilisában Papp László polgármester által meghirdetett nagyszabású faültetési program keretein belül – elültetett fák egy olyan csoportjával is találkoztunk már, amelyek minden jel szerint már az ültetés előtt halottak voltak, vagy közben, esetleg valamikor utána pusztultak el.


fa - Wesselényi lakótelep

NT

2020. szeptember 17-én levelet küldtünk a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztályának. Kíváncsiak voltunk a 2019. április 23. óta összesen telepített fák számára, valamint arra, hogy felmérték-e a csemeték állapotát: hány fa esetében állapítottak meg valamilyen betegséget, hány elpusztult példányt találtak, továbbá mikor tervezik ezeknek a pótlását. Nem kaptunk választ hivatalos leveleinkre, ezért kénytelenek voltunk közérdekű adatigényléssel fordulni a polgármesteri hivatalhoz.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!


fa - Wesselényi lakótelep

NT

A közérdekű adatigénylésünkre küldött 2020. novemberi válaszból kiderült, hogy a 2019 áprilisában meghirdetett projekt első másfél évében 1967 csemetét telepítettek, amelyek közül 104 valószínűleg el is pusztult. A városfejlesztési főosztály tavaly novemberi tájékoztatása szerint „a kipusztult egyedek pótlásáról minden év tavaszán gondoskodik az önkormányzat tekintettel arra, hogy biztonsággal a tavaszi eredéskor állapítható meg a pótlandó mennyiség”.

A napokban ismételten megnéztük, milyen állapotban vannak a Wesselényi-lakótelep mellé ültetett facsemeték. Több kiszáradtat, beteget találtunk, mint tavaly. A most megjelenő fotóink 2021. július 15-én készültek.


fa - Wesselényi lakótelep

NT

fa - Wesselényi lakótelep

NT

fa - Wesselényi lakótelep

NT

fa - Wesselényi lakótelep

NT

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...