BEZÁR

Közösségi média

Hajdú-Bihar a harmadik legkevésbé átoltott megye Magyarországon – 444

Alig haladja meg az 50 százalékot a vakcinát kapottak aránya. Ennél rosszabb mutatóval csak Jász-Nagykun-Szolnok megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendelkezik. Eközben már a kormány is a koronavírus-járvány negyedik hullámára készül.


koronavírus

444.hu

A 444 ma, július 13-án tette közzé a Miniszterelnökségtől tegnap megkapott térképet, amelyen Magyarország koronavírus elleni átoltottságát megyei és fővárosi bontásban ábrázolták. Ebből kiderül, hogy Budapesten az országos átlagnál jóval magasabb lehet a védettséggel rendelkezők aránya, hiszen ott a lakosság 61,3 százaléka kapott vakcinát, míg ez a szám országosan 56,7 százalék, de a főváros után a legjobban álló Pest megyében is csak 58,6 százalék.

MÉG NINCS VÉGE!

Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

Feltűnő, hogy a nyugat-magyarországi megyék mindegyikében bőven 50 százalék feletti az átoltottság, keleten azonban két megyében, Jász-Nagykun-Szolnokban (49,2 százalék) és Borsod-Abaúj-Zemplénben (49,6 százalék) is a vakcinát szerzők vannak kisebbségben. Hajdú-Bihar megye sincs jó helyzetben, az 50,3 százalékos átoltottságával a harmadik legrosszabb eredményt tudja felmutatni.

Magyarország átoltottságával kapcsolatban további részleteket a 444 cikkében olvashatnak.

Negyedik hullámra készülve

Orbán Viktor miniszterelnök július 2-án a Kossuth Rádióban adott reggeli interjúban arról beszélt, „készpénznek veszik” a negyedik járványhullám kialakulását, amelyet szakértők szerint az Indiában kialakult, világszerte gyorsan terjedő delta variáns fog kiváltani, várhatóan szeptemberben vagy októberben.


Orbán Viktor
Orbán Viktor az állami rádióban
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Azonnali éppen tegnap szemlézte az Angol Közegészségügyi Hivatal (Public Health England) friss jelentését, amelyből kiderül, hogy a delta variáns a korábban brit mutánsnak nevezett alfához képest kevésbé halálos, ugyanakkor könnyebben terjed a tavasszal Magyarországon is több ezer halálos áldozatot szedő alfa variánsnál.

Mivel Hajdú-Bihar megye lakosságának mostanáig alig több mint 50 százaléka kapott legalább egy védőoltást, és mivel egyetlen alkalmazott vakcinatípus sem 100 százalékos hatékonyságú, a jelenlegi helyzet alapján könnyen lehet, hogy a megyében élők többsége védettség nélkül várja a koronavírus-járvány negyedik hullámát.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...