BEZÁR

Közösségi média

Június 22-én jön Debrecenbe Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje

Varga Zoltánnal lesz közös programjuk. A DK miniszterelnök-jelöltje a tervei szerint egészen szeptemberig járja majd az országot.


Dobrev Klára
Dobrev Klára Budapesten indította el az országjáró kampánykörútját
Facebook

Június elsején töltötték fel a Demokratikus Koalíció honlapjára azt a menetrendet, amelyből megtudható, mikor melyik városban lehet majd találkozni a napokban országjárásra indult Dobrev Klárával, a párt európai parlamenti képviselőjével és előválasztási miniszterelnök-jelöltjével.

Dobrev a május 31-i közösségi médiás bejegyzése szerint egészen az őszi előválasztásokig fogja járni az országot, a párt honlapjára egyelőre csak június 22-ig töltötték fel a programot. Éppen ezen a napon, 18 órától 19 óráig tartózkodik majd Dobrev Debrecenben – közvetlenül Nyíregyházáról érkezik ide –, Varga Zoltán országgyűlési képviselő, a hajdú-bihari 1-es számú országgyűlési egyéni választókerület előválasztási képviselőjelöltjének társaságában lesz kampányeseménye. Habár az időponton és Varga nevén kívül más információ nem szerepel a menetrendben, valószínűleg egy közös lakossági fórumon vagy fogadóórán találkozhatnak az érdeklődők a két politikussal.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Eddig 4 jelölt jelentkezett be

A Debrecen északnyugati részén található Hajdú-Bihar megyei 1-es választókerületben eddig négyen jelentették be az indulásukat az ellenzéki összefogás által rendezett előválasztáson: Fábián István (MSZP–Párbeszéd), Pálinkás József (Új Világ Néppárt), Szabó Bence (Momentum) és Varga Zoltán (DK). Kósa Lajos 2018-ban a voksok 47,36 százalékával nyerte el a mandátumot a választókerületben.

Az előválasztás első fordulóját a pártok szeptember 18. és 26. között, a második fordulóját pedig október 4. és 10. között rendezik meg. Utóbbiban az egyéni képviselőjelöltek már nem, csak a miniszterelnök-jelöltek lesznek érintettek.

Debrecenben már tartott kampánygyűlést Dobrev Klára 2019. április 9-én, akkor az európai parlamenti választásra készülve. Az eseményről – ahol előbb Rónai Sándor, majd Molnár Csaba, végül Dobrev Klára mondott beszédet – élő videóközvetítést adott a Debreciner.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...