BEZÁR

Közösségi média

Megyei önkormányzati képviselőjét indítja a hajdú-bihari 5-ös számú választókerület előválasztásán a Momentum

Kiss László a turizmus és a helyi ipar fejlesztését szeretné elérni, miközben megakadályozná, hogy „fideszes haveroknak” osszák ki a Hortobágyi Nemzeti Park legelőit.

Április 6-án reggel videóüzenetben mutatta be a hajdúszoboszlói központú Hajdú-Bihar megyei 5-ös számú országgyűlési egyéni választókerületben az ellenzéki előválasztáson indítandó jelöltjét a Momentum. Kiss Lászlóról, a párt megyei önkormányzati képviselője és vidékfejlesztési szakértőjéről Mándi László debreceni önkormányzati képviselő, a Momentum választmányi elnöke azt mondta: megfontolt és konszenzusra törekvő ember, aki azonban kérlelhetetlenül tud küzdeni a saját maga és az általa képviseltek igazáért.

Mándi megemlítette, 2020-ban Kiss a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben a szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy megakasszák Szőllős Sándornak (Fidesz), Bocskaikert polgármesterének a megyei fejlesztési ügynökség felügyelőbizottsági tagjává történő kinevezését. Kiss az eset kapcsán június 26-án a közösségi oldalán azt írta: „Arról a Szőllős Sándorról beszélünk ugyanis, aki a település nevében 2015-ben 34,5 millió forintot nyert egy európai uniós pályázaton falusi szálláshely létrehozására, de a helyiek elmondása szerint éveken keresztül a SÓGORNŐJE lakott az ingatlanban!”.


Kiss László - Momentum
Kiss László
Momentum

Kiss László a bemutatkozásában hangsúlyozta: lehetővé kell tenni, hogy a turizmus a térség fejlődésének motorja legyen, segíteni kell a bajba jutott kisvállalkozóknak és vendéglátósoknak. „Nem Mészáros Lőrinc szállodaláncainak van szüksége ugyanis a segítségre, hanem azoknak a helyi vállalkozóknak, helyi apartman- és vendéglátóegység-tulajdonosoknak és üzemeltetőknek, akiket valóban megrengetett a járványhelyzet” – fogalmazott a politikus, majd arról beszélt: nem halasztható tovább a 4-es számú főút kétszer kétsávossá alakítása, de felújított orvosi rendelőkre és magasabb orvosi bérekre is szükség van, valamint meg kell akadályozni, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park legelőit „fideszes haveroknak” osszák ki a Földet a gazdáknak! program keretein belül.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A Momentum eddig bejelentett Hajdú-Bihar megyei jelöltjei az ellenzéki előválasztáson:

1-es választókörzet (Debrecen): Szabó Bence debreceni önkormányzati képviselő
2-es választókörzet (Debrecen): Mándi László debreceni önkormányzati képviselő,
a párt elnökségi tagja, a választmány elnöke
3-as választókörzet (Debrecen): Kosztin Mihály Vámospércs város önkormányzati,
illetve megyei önkormányzati képviselő
5-ös választókörzet (Hajdúszoboszló): Kiss László megyei önkormányzati képviselő


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

Helyi ipari parkokkal tenné egészségesebbé a gazdaság szerkezetét

A jelöltbemutatást követően telefonon kérdeztük meg a turizmus fejlesztését javasló Kiss Lászlót: nem gondolja-e, hogy érdemes lenne a választókerület központjához, Hajdúszoboszlóhoz hasonló, szinte kizárólag a turizmusra építő városokat a jövőben „több lábra állítani”, hiszen a szakértők szerint a következő évtizedekben is várhatóak a mostanihoz hasonló világjárványok. Kiss a Debrecinernek kifejtette: fontos feladat a fiatalok elvándorlásának megakadályozása, ez pedig azáltal lehetséges, ha a környék önkormányzatainak összefogásával helyi ipari parkokat hoznak létre. Ezzel az iparfejlesztéssel egyúttal egy egészségesebb szerkezetet is ki lehetne alakítani.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...