BEZÁR

Közösségi média

Forrásaink szerint Debrecenben már az orvosoknak kell eldönteniük, ki juthat lélegeztetőgéphez

A Debreceni Egyetem cáfol, azt állítják, megfelelő számú intenzív kapacitás áll a rendelkezésükre.


Kenézy Kórház - koronavírus

Koppányi Szabolcs

Az elmúlt napokban több, a Debreceni Egyetem Klinikai Központban dolgozó forrásunktól úgy értesültünk, hogy a Kenézy Gyula Campus (korábbi nevén Kenézy Gyula Egyetemi Kórház) erre szolgáló részlegei megteltek koronavírusos betegekkel. Információink szerint a Nagyerdei Campuson (korábban Klinikai Központ) és Berettyóújfaluban próbálják elhelyezni azokat a súlyos eseteket, akiknek a Kenézyben már nem jutott lélegeztetőgéppel ellátott intenzív ágy. Ugyanakkor egy, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház ügyeire rálátó forrásunk szerint már napok óta ott is a maximum közelében van az intenzív osztály kapacitása.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy egymástól független forrásaink szerint a debreceni Kenézy Gyula Campuson már elkezdték alkalmazni a Magyar Orvosi Kamara ajánlását arra vonatkozóan, hogy mely betegeket tegyék lélegeztetőgépre, ha mindenki már nem juthat hozzá az életmentő eszközhöz.

A témával kapcsolatban telefonon kerestük a Debreceni Egyetem sajtóirodáját, de többszöri próbálkozásunk ellenére nem sikerült felvennünk velük a kapcsolatot. Az intézmény vezetésétől ezért e-mailben is kértük: erősítsék meg vagy cáfolják az értesülésünket. Amennyiben válaszolnak a levelünkre, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS!

Szűkszavúan cáfol a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ néhány perccel este 7 óra előtt válaszolt a megkeresésünkre. A rövid levélben azt írták: cáfolják értesüléseinket, de részletekbe ezzel kapcsolatban nem bocsátkoztak. „A Debreceni Egyetem Klinikai Központban rendelkezésre áll a megfelelő számú intenzív kapacitás a COVID-ellátásra kijelölt helyszíneken” – közölték, valamint a figyelmünkbe ajánlották az egyetemi honlapon március 9-én megjelent hírt arról, hogy a koronavírusos betegek növekvő száma miatt egy újabb Covid-részleget kellett megnyitni a Nagyerdei Campuson. Erről a fejleményről március 10-én a Debreciner is beszámolt.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


koronavírus - maszk

debreciner.hu

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...