BEZÁR

Közösségi média

Látjuk-e a fát az erdőtől? – Célt ért a lakossági felszólamlás Debrecenben, úgy tűnik

Azt mondják, csak ott fűrészelnek, ahol szükséges.

A városi köztéri növényzet gondozása zajlik éppen ebben az időszakban. A szokásos éves munkálatok azonban van, ahol nem egyeznek az ott lakók kívánalmaival. Nem kivétel ez alól Debrecen sem. Egy helyi polgár jelezte aggályát a közösségi hálón: attól tart, hogy a Weszprémi utcában elkezdődött gallyazási munkák során végül teljesen lekopaszítják a növényeket (ostorfákról van szó). Ő úgy véli, hogy a hűsítő és oxigént adó lombok inkább hasznosak, mintsem károsak a lakókörnyezetre, ráadásul állatok élőhelyei is. Igen ám, de úgy tudjuk, hogy a Weszprémi utca lakóinak egy része viszont direkt kérte az önkormányzatot, hogy ritkítsák meg a fák lombozatát arrafelé, mert van, akiket zavartak a házuk felé nyúló ágak.


Tavaszi famunkálatok a Weszprémi utcában
Galéria: Tavaszi famunkálatok a Weszprémi utcában (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

A félelmeket megfogalmazó posztnál azóta már olvasható a frissítés, amelyben örvendetes módon szerepel az is, hogy a nyilvánosság elé tárt probléma megoldódni látszik. Megérte hát szóvá tenni! Ugyanakkor a ritkítást kérők is megelégedhetnek a fejleményekkel – vélhetően.

A Debreciner is a helyszínen tájékozódott, csütörtök délelőtt azt tapasztaltuk, hogy a gallyazás valóban végig halad az utca teljes hosszában, ám drasztikus kurtításokat nem láttunk. Igaz, az egyik munkás szerint még pár napig eltart a tevékenységük, hoznak egy nagyobb autót is, amelynek kosarából elérik a magasabban lévő ágakat is – ha szükséges.

A feladatot végrehajtó cég, az Euroinvest Debrecen Kft. Debrecen önkormányzatától kapta a megrendelést a munkavégzésre. Miután Weszprémi utcán lakók egy része ezt indítványozta, úgy tudjuk, hogy már több éve. Most értek ide.

A helyszínen felcsipegetett információkból az derül ki, hogy a cég aprólékosan jár el munkavégzése során. Azon házaknál, ahol a lakó vagy lakók kérik, a kerítésen benyúló falombozatból is visszavágnak. Ám ahol ez a lakót, lakókat nem zavarja, s jelzik nekik, ott meghagyják. Amiket mindenképp megnyesegetnek, azok a veszélyesen korhadt, az utcafront felett elhelyezkedő részei a fáknak.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...