BEZÁR

Közösségi média

Hátrébb soroltatja magát az oltási rendben Polgár polgármestere, mert sokan várnak a vakcinára

Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő közben még mindig nem válaszolt arra: hogyan oldaná fel azt az ellentmondást, hogy az oltáshoz jutását a korai regisztrációjával indokolta, miközben a hivatalos kommunikáció szerint ezt a lista összeállítói nem is veszik figyelembe.


Tóth József
Tóth József
Polgár Tóth Tamás

Február 22-én továbbította szerkesztőségünknek Tóth József (DK), Polgár polgármestere azt a háziorvosával folytatott levelezést, amelyben bejelenti: habár örül, hogy az orvos jelzése szerint a napokban beolthatják a brit-svéd gyógyszergyártó AstraZeneca vakcinájával, de mivel sokan már türelmetlenül várják, hogy megkaphassák a védőoltást, inkább felajánlja ezt a lehetőséget egy másik polgári lakosnak, aki hasonló jogosultsági kategóriában szerepel, de csak később kerülhetne sorra.
„Fenntartva oltási szándékomat, illetve talán könnyítve is az Önök munkáját, jelzem, hogy amennyiben váratlanul azonnali oltási körülmény keletkezik, akkor 30 percen belül készen állok az oltásra” – tájékoztatta orvosát a polgármester.


Vitányi István - koronavírus
Vitányi István éppen oltakozik
Facebook

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Vitányi István (Fidesz), a berettyóújfalui központú egyéni választókerület országgyűlési képviselője február 18-án már megkapta a Pfizer-BioNTech vakcináját. Azt, hogy relatíve hamar sorra került, a kormánypárti politikus a korai regisztrációjával indokolta. Ez az érvelés azért sántít, mert Müller Cecília országos tisztifőorvos december 8-i tájékoztatása alapján nem a regisztráció időpontja, hanem az oltási terv szerint alakítják ki az oltandó személyek sorrendjét. Február 19-én levélben kérdeztük Vitányi Istvánt, hogy mivel oldaná fel ezt az ellentmondást, de megkeresésünkre nem reagált.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


koronavírus - maszk

debreciner.hu

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...