BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Főtéri slambucfőzés Debrecenben? – A kulturális alpolgármesternek tetszik a javaslat

Puskás István tolt egy posztot tegnap este, ma reggel már cikket írt belőle a lelkes önkormányzati média. Holnap elkezdik szervezni?

Debrecen város negyedik alpolgármestere, a kulturális ügyek felelőse, Puskás István slambucügyben szólalt meg nyilvánosan éppen akkor, amikor város igen sok polgárát éppen az foglalkoztatta egy kiszivárgott hír kapcsán, hogy mi lesz a Debreceni Egyetem jövője.

Puskás: „A slambuc olyan lehetne nekünk, mint Nápolynak a pizza, egy olyan étel, amiben benne van debreceni identitásunk, történelmünk, hagyományaink, kultúránk. (..) Az hogy ilyen kevéssé van jelen a város kultúrájában, arról is árulkodik, hogyan viszonyulunk múltunkhoz. Szóval, lenne mit tenni slambuc-ügyben..”


Debreceni közgyűlés – 2020. január 23.
Puskás István kulturális alpolgármester
Koppányi Szabolcs

Az vitatható persze, hogy tényleg ekkora nagy jelentősége van-e a slambucnak Debrecen kultúrájában. S talán az is vélelmezhető, hogy a slambucnál vannak komolyabb hiátusai a város kulturális emlékezetének, illetve emlékezetkihagyásának.

Puskás felvetésére („lenne mit tenni slambuc-ügyben..”) érkezett is hamar a lakossági hozzászólás: „Lehetne slambucfőzés a főtéren mint Baján a halászléfőző fesztivál”. Az alpolgármesternek tetszik az ötlet, lájkolta is íziben.


Puskás István

Facebook

Emlékeztetjük a tisztelt városvezetőt, hogy Fidesz-időben már volt rendszeres nyilvános lakossági slambucfőzés, a 2010-es évek elején már a Debreceni Borkarnevál hagyományosnak tekinthető kísérőprogramja volt a slambucfőzőverseny. De nem a város főterén, nem a Nagytemplom előtt, hanem a Nagyerdő szélén, a Békás-tó partján.

FRISSÍTÉS! A gasztronómiában és a közelmúlt debreceni történéseiben egyaránt jártas olvasónk arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy „a főtéren már volt lakossági slambucfőzés a kétezres évek elején, aztán a Déri téren is, és utána tették ki a Békás-tóhoz”. Köszönjük!

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...