BEZÁR

Közösségi média

Hűtőkonténereket állíthattak fel a Kenézy Kórház területén, mert nem férnek el a koronavírusos holttestek a kórházi hűtőkamrában

A kórházat működtető Debreceni Egyetem nem válaszolt a kérdéseinkre.


Kenézy Kórház
A Kenézy a magasból
Google Map

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Több, egymástól független, a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban dolgozó forrásunktól úgy értesültünk, hogy novemberben már a második hűtőkonténert állították fel az intézmény udvarán, a kórházi hűtőkamrában ugyanis már nem fértek el a holttestek a koronavírusban elhunyt betegek nagy száma miatt.

Az egészségügyi intézményt üzemeltető Debreceni Egyetem sajtóirodájának ma reggel több módon is elküldtük az üggyel kapcsolatos kérdéseinket, de a cikkünk megjelenéséig egyáltalán nem reagáltak a megkeresésünkre. Az egyetemtől szerettük volna megtudni, hogy igaz-e a hír, s ha igen, pontosan miért volt szükség a konténerek felállítására, mennyi holttest tárolására van kapacitásuk, s hogy a tárolók jelenleg mennyire telítettek. Amennyiben később válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

ÉRDEKEL, MI TÖRTÉNIK ITT?
Ha kéred heti hírlevelünket, akkor olyan – helyi – információkra hívjuk fel a figyelmedet, amiket mások nem mutatnak meg neked.

Az ország legjobban leterhelt kórháza a debreceni

December 1-én a Debreciner is írt róla, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az egész országban a Debreceni Egyetem intézményei, köztük a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház számít a leginkább leterheltnek.

Tegnapi cikkünkben bemutattuk, hogyan emelkedett a Debrecenben kezelt koronavírusos betegek száma október 1. és november 5. között. Ezeket az információkat december 5-én egy közérdekű adatkérést követően kaptuk meg a Debreceni Egyetemtől. Az adatokból kiderült többek között, hogy november 5-én az ország összes covidos kórházi betegének 7,5 százalékát, 389 személyt ápoltak Debrecenben. A november 5-ét követő időszak számairól levélben érdeklődtünk, várjuk a választ, hogy tájékoztatni tudjuk a Debreciner olvasóit.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...