BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Adventi Trianon Debrecen főterén

Mi köze ennek a virágkocsinak az adventhez, a karácsonyhoz, a karácsonyfához, a karácsony szelleméhez? – kérdezi az olvasó. Az alkotó korábban már így fogalmazott a művét kritizálókról: „antigondolkodó, kimondottan rosszindulatú, szellemi vak” magyarok.

„A botorság hungarocellbe faragott mementója” – ezzel a megjelöléssel küldte el nekünk a debreceni polgármestert megszólító nyílt levelét Kovács László olvasónk, aki a nyilvánosságra hozatalban kérte segítségünket. Íme:

Tisztelt Papp László Polgármester úr!

Ezt a hungarocellből faragott virágkarneváli maradékot milyen meggondolásból rakták ki a főtérre? Mi köze ennek az adventhez, a karácsonyhoz, a karácsonyfához, a karácsony szelleméhez? A Kisjézus születéséhez, a békéhez, a nyugalomhoz? A karácsony a szeretet, az öröm, a család és az otthon ünnepe. Fontos keresztény ünnep, melyen Jézus Krisztus földi születését ünnepeljük. Már aki ünnepli, bár ez ma már hagyományként minden otthonban jelen van, nem csak a templomokban. Ehhez miként illeszthető a revizionista politikai üzenet? Talán majd karácsony után elindítja Debrecen a hungarocell tankokat Erdély és a többi elvesztett terület felé? Mert ebben az „összeállításban” ezt üzeni az ünnepi főterünk?

Kovács László Debreceni lakos, 1998 és 2006 között önkormányzati képviselő (SZDSZ)


Virágkarnevál 2020
Így mutatott az idei virágkarneválon
Koppányi Szabolcs

Virágkocsi - Trianon
Itt tekinthető meg most a főtér ünnepi berendezésének részeként
NT

Ebben a témában három nappal ezelőtt már folyt egy disputa a Debreciner Facebook-oldalán:

Akkor az 51 hozzászólás egyikeként megszólalt Pikó Sándor is, aki ezt a bizonyos virágkocsi kitalálta és elkészítette:

„Azt, nagyon sajnálom, én, az alkotó, hogy ez a sok írni sem tudó, műveletlen, hazánk történelméről, kultúránkról, kereszténységükről, a Bibliáról semmit nem tudó, antigondolkodó, kimondottan rosszindulatú, szellemi vak, magyarnak mondhatja magát! Előttem, csak egy mentségük van, tudatosan, módszeresen, előre megfontolt szándékkal, a még mélyebbre bukottak, elhülyítették őket! Sajnos, még erre sincs vakcina, de Őket is szeretni kell!”

A Debreciner mindig is feladatának tartotta, hogy fórumot adjon olyan eszmecseréknek, amelyek ugyan a közre tartoznak, ám amelyektől ódzkodik a debreceni városvezetés és a közpénzen működtetett médiája. Mi várjuk az olvasóink véleményét a közösségi oldalunkon vagy levélben a szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu címre. A levélírók inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...