BEZÁR

Közösségi média

Drogtesztet csináltatna a Fidesz képviselőivel a debreceni Jobbik

Szeretnék, ha minden képviselőjelölt számára kötelező lenne a tudatmódosító kábítószerek használatára történő szűrés, de 2022 előtt a saját Hajdú-Bihar megyei jelöltjeik mindenképpen teszteltetnék magukat.


Herpergel Róbert
Herpergel Róbert
Polgár Tóth Tamás

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Közleményt adott ki december 2-án Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke, volt önkormányzati képviselő Szájer József (Fidesz) vasárnap lemondott EP-képviselő kedden kirobbant botrányával kapcsolatban. Ebben Herpergel arról ír, hogy a Jobbik debreceni alapszervezetét nem érte váratlanul, hogy „újabb fideszes közszereplőt hoztak kapcsolatba drogokkal és egy érdekesen végződő orgiával”. A jobbikos politikus emlékeztetett, hogy pártja korábban már javasolta: kössék orvosi alkalmassági vizsgálathoz az európai parlamenti, országgyűlési és önkormányzati képviselői munkakört.

Herpergel most kimondottan a Fidesz képviselőinek aktív, tudatmódosító szerekre történő szűrését javasolja, ugyanis szerinte ők különösen érzékenyek ezekre a drogokra. „A magyar embereket képviselni csak a földön járva lehet, nem pedig a felhők felett szállva vagy ereszcsatornákról lógva” – zárta a közleményét a Jobbik debreceni alelnöke.

Telefonon értük el Herpergel Róbertet, aki a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy a pártja helyi szervezetének javaslatáról van szó, s habár most kimondottan a Fidesz képviselőinek tesztelését látják indokoltnak, szeretnék, ha a kezdeményezésüket minden olyan magyar ember számára kötelezővé tennék, aki bármelyik képviselő-választáson indul. Herpergel a Debreciner érdeklődésére elmondta, hogy a 2022-es parlamenti voksolásokig napirenden fogják tartani ezt az ügyet.

Megkérdeztük a Jobbik debreceni alelnökét, hogy pártjának jelenlegi Hajdú-Bihar megyei politikusai tervezik-e alávetni magukat drogtesztnek, s ha igen, mikor. Herpergel erre azt válaszolta, hogy példamutatás céljából ők mindenképpen teszteltetnék magukat a 2022-es voksolás előtt.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...