BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Se maszkkal, se nélküle

Úgy döntöttünk, megkérdezzük a köztereseket, hogy mi is a helyzet.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

Kedd éjféltől van érvényben a kijárási korlátozás, és ezzel együtt az akár köztereken is kötelező maszkhasználat. Szerda reggel maszkot viselve indultam munkába, biztos, ami biztos. Láttam maszkot viselő és maszk nélküli embereket is egyaránt, így kicsit tanácstalan voltam. Most akkor hogyan is van ez pontosan?

Gondolataimba mélyedve haladtam tovább, míg nem egy zebra állta az utamat. A zebránál egy piros kabátos hölgy mellé cövekeltem, aki fedetlen arccal várta a zöld jelzést. Nemsokára csatlakozott hozzánk egy öregúr, természetesen maszkban. Kezén gumikesztyű volt, s a gumikesztyűre egy átlátszó kesztyűt is húzott – biztos, ami biztos. Aggódóan vette észre a mellettem álló nőt: „Nem tetszik tudni, hogy maszkot kell hordani az utcán is?” – kérdezte. „Maszkot?” – horkant fel a hölgy. – „Egész nap ebben kell dolgoznom, munka közben is majd’ megfulladok… Az utcán kapok egyedül levegőt, én biztos nem veszem fel!” Az öregúr kissé elszomorodva folytatta: „Én úgy tudom, mától büntetik, akkor már inkább felveszi.. Ugye?” Piros ruhásunk még morgolódott pár pillanatig, hogy ő miért nem ért mindezzel egyet. A bácsi utolsó érve a következő volt: „Másfél méternél közelebb áll hozzám…” Beszélgetésüket a zöld lámpa felvillanása szakította félbe, a hölgy pedig pár lépéssel odébb már az orrára húzta a sálját.

Tovább sétálgatva találkoztam néhány reggeli kávézó társammal. Szomorúan vettük tudomásul, hogy az eddigi kávézásra alkalmatos helyeink ezúttal nem fognak kiszolgálni minket: bezártak. Így a legközelebbi dohányboltot céloztuk meg, és szereztük be a reggeli gyorsítót. Mikor kijöttünk, nehéz helyzetbe kerültünk. Kávézásra készülvén ugyanis én is megváltam a maszktól, másik kezemben a kávé, és nem messze tőlünk nézelődött két közteres. Mindkét kezem tele volt, a hirtelen jött látogatók úgy megrémítettek, hogy azt se tudtam, melyik kezemben maradt a maszk…

Végül úgy döntöttünk, megkérdezzük a köztereseket, hogy mi is a helyzet. Kedvesen megálltak, hogy jelenleg az önkormányzat ezen a területen nem kötelez senkit maszkviselésre, amíg az önkormányzat más rendeletet nem hoz, szabadon kávézhatunk. Ők maguk pedig azért viselik, mert nekik testületileg elő van írva.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...