A FreeSZFE hallgatói közössége nyitja meg 17. Verzió Filmfesztivált

Kevesebb mint egy hét múlva érkezik a Verzió, amely rendhagyó módon online, de idén is a Trafóból jelentkezik a nyitóesttel, november 10-én este 7 órakor. A legaktuálisabb dokumentumfilmek mellett rengeteg szakmai program és kerekasztal beszélgetés hozza el a filmfesztivál-hangulatot.

17. VERZIÓ NEMZETKÖZI EMBERI JOGI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL

verzio.org

2020 minden szempontból rendhagyó év a filmfesztiválok számára is, nem kivétel ez alól a Verzió sem. A fesztivál megnyitói minden évben az emberi jogok mellett nyíltan és bátran kiálló közismert személyek, akik évről évre tanúbizonyságot tesznek a dokumentumfilmek kiemelt szerepe mellett, hiszen ezek nemcsak a múltat képesek megörökíteni, de eszközök lehetnek a jövő formálására is, és nem lesz ez másképp idén sem. „A 2020-as év fontos közszereplői a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Mind a száz valahányan. Így nagy örömmel jelentjük be, hogy a 17. Verzió Filmfesztivált a FreeSZFE hallgatói közössége egy különleges előadással nyitja meg, melyet élőben közvetítünk a Trafó nagyterméből” – mondta Gyureskó Enikő, a fesztivál főszervezője.

A filmeket nem fix időpontban vetítik majd, hanem november 10. és 22. között egy egyszerű regisztrációt követően mindenki akkor vált jegyet és nézi meg a választott filmet a weboldalon, amikor ideje engedi. Egyes filmekre limitált számban lesznek elérhetők a jegyek, és a filmek többségét csak Magyarországról lehet majd megnézni, de a magyar, a diák és az elsőfilmes verseny alkotásait ingyen és területi korlátozások nélkül nézhetik meg az érdeklődők. A fesztiválra elővételes jegyek és bérletek már kaphatóak a weboldalon, köztük különleges tematikus filmválogatás bérletekkel.

17. VERZIÓ NEMZETKÖZI EMBERI JOGI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL
2020. november 10-22.
www.verzio.org

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!