BEZÁR

Közösségi média

Az USA választ: Joe Biden több elektornál tart, de Donald Trump vezet a legtöbb fontos csatatérállamban

Trump nyert Ohióban, ahol 1964 óta mindig a végső győztes szerzett többséget.


Biden - Trump

Közép-európai idő szerint reggel 8 órakor az amerikai CNN az eddig feldolgozott lakossági szavazatok alapján a demokrata Joe Bidennek 220, a regnáló republikánus Donald Trumpnak pedig 213 elektori szavazatot jelez elő az Egyesült Államok november 3-i elnökválasztásán. Az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt a győztes nem az lesz, aki országosan a legtöbb voksot kapja, hanem az, aki legalább 270 elektort delegálhat az 538 fős elektori kollégiumba.
A brit The Guardian a CNN-hez képest valamivel bátrabb előrejelzéseket tesz közzé, náluk cikkünk írásakor Biden már 224, Trump pedig 213 elektornál tart.

Fontos győzelmeket aratott Trump

Habár Barack Obama volt alelnöke órák óta vezet az elektori szavazok számát tekintve, az üzletemberből és showmanből lett republikánus elnök, Donald Trump jelenleg jobban áll a 20 elektort adó Pennsylvaniában, a 15 elektort adó Észak-Karolinában, a 16 elektort adó Georgiában és a szintén 16 elektori szavazatot jelentő Michigan államban is. Emellett az ő újraválasztása mellett szól az a tény is, hogy sikerült megnyernie azt az Ohio államot, ahol 1964 óta mindig a végső győztes diadalmaskodott. Szintén a republikánus jelölt győzött a későbbi elnök kilétét általában helyesen előrejelző Floridában, valamint a nagy csatatérállamok közül a 38 elektorral rendelkező Texasban.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...