BEZÁR

Közösségi média

Feldarabolja az idei gólyabált a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata

23 órakor zár az italpult, mégis éjjel 2-ig tart a bálozás. A járványügyi előírások miatt maximum 500-an vehetnek részt a „gólyaavató” névre keresztelt esteken. 6 ezer forint a beugró, ebben benne van a korlátlan sörfogyasztás is.


Debreceni Egyetem - gólyabál - 2011
Gólyabál a Debreceni Egyetemen 2011-ben
Facebook

A Debreceni Egyetem által használt tanulmányi rendszeren, a Neptunon keresztül üzente meg az egyetem hallgatói önkormányzata (DEHÖK), hogy habár hagyományos gólyabált idén nem tarthatnak, „gólyaavató” estek formájában mégis köszöntik az elsőéves hallgatókat. „Egy gólyaavató esten legfeljebb 500 fő vehet részt. A hatályos járványügyi védekezési szabályok betartása (maszkviselés, távolságtartás, belépéskor testhőmérséklet-mérés stb.) ezeken a
rendezvényeken is kötelező”
– sorolják a betartandó előírásokat a szerkesztőségünkhöz is eljutott levélben. Kérdés, hogy mennyire lehet egyáltalán betartani ezeket egy olyan rendezvény esetében, amely programleírásában szerepel a „nyitótánc” és a „vacsora zenei aláfestéssel”.


Debreceni Egyetem - gólyabál - 2011
Gólyabál a Debreceni Egyetemen 2011-ben
Facebook

Hamarabb kezdenek és hamarabb zárnak

A levél szerint korlátozták a lehetséges résztvevők körét is: aki nem az egyetem hallgatója, csak egy debreceni hallgató kísérőjeként léphet be a rendezvényre. A közzétett program szerint mindegyik est 17 órakor kezdődik, a járványügyi korlátozások miatt 23 órakor zárják be az italpultokat, de aki szeretne, ezt követően még 3 órán keresztül szórakozhat.


Debreceni Egyetem - gólyabál - 2011
Gólyabál a Debreceni Egyetemen 2011-ben
Facebook

A 2019-es debreceni gólyabálokkor 19 órakor volt a kapunyitás és hajnal 4 órakor a rendezvény vége, a korai zárás miatt tehát idén előrébb hozták a teljes programot. A 6 gólyaavató estre egységesen 6 ezer forintba kerül a belépő, amely az ülőhely mellett háromfogásos svédasztalos vacsorát, valamint korlátlan sör-, bor- és üdítőitalfogyasztást foglal magában. Tavalyhoz képest jóval drágább lett a belépés, akkor az elsőévesek már 1500 forintért is vehettek jegyet, igaz, az állófogadáson mindenki csak akkor vehetett részt, ha extra 6 ezer forintért erre is belépőt váltott.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...