BEZÁR

Közösségi média

800

Feszültség és vírus(?)

Mi mindig küzdünk valaki vagy valami ellen. A félelem az ismeretlentől vagy a hatalmas és nem a kormányt támogató erőktől (vagy éppen a kormányt támogató szélsőségesektől), a migránsoktól, a kultúránk elvesztésétől, Sorostól, Brüsszeltől! Olyan társadalmi stressz és trauma ez, ami lebéklyózza az emberi tudatot, a társadalmi szintű ellenállást. Sok az ellenség, de inkább sokk a kormány szította gyűlöletpropaganda!

Mottó: „Ha az embert nem tisztelik, akkor szinte szétveti a feszültség, szeretne kitörni, és fokról fokra elveszíti az önmaga iránt való tiszteletet is. Végül aztán már azon kezd el merengeni, hogy miért is született meg erre a világra.” (Marina Chapman)

Annyi minden történik mostanában. Felgyorsultunk. Sokszor már eldobnám messzire a mobiltelefonomat is. Kb. 14 éve kezdődött. Addig békésebbnek tűnt az emberiség, de legalábbis Budapest – számomra. Éltem a kispolgár életét. Szolgáltam és védtem. A politika sem nagyon érdekelt. Békés tüntetések, maximum passzív ellenállások, érdekek harca elnyomók és elnyomottak között. Nagyjából mindenki tudta, hol a helye, meddig mehet el. A hatalom néha még engedett is egy kicsit. Volt ugyan egy Postabank csőd 1997-ben, de nem rengette meg a magyar bankrendszert annyira, hogy előbbre soroljam a feszültség dátumát. Tudtuk, hogy a politikusok nem szentek, tudtuk, hogy igen kemény lobbi folyik ott a parlamentben is a gazdasági hatalom megszerzése körül, de a kispolgárok ezt nem vették annyira komolyan, nem volt olyan nyílt a játék, ami mostanában.
Az alvilág átrendeződései a 90-es években zajlottak. Megrémültünk egy kicsit az olajszőkítőktől, néhány becsületes rendőr hirtelen halálától, az ukrán, az albán és az orosz maffia területfoglalási próbálkozásaitól, az 1998-as Aranykéz utcai robbantástól és az akkori hírektől, de másnap megint felkelt a nap, ment tovább az élet.

Horváth Ferenc
Horváth Ferenc

Kétszintűvé vált a társadalomirányítás, megjelentek az önkormányzatok is. Azt hittük, hogy egy szabad országban élünk, amelynek velejárója a nyugatosodás és talán a balkánosodás is, mint negatív velejárója a dolognak. A liberális privatizációnál még nem esett le sokunknak, hogy éppen a közvagyont herdálják, és nem biztos, hogy minden vételár befolyik az ország költségvetésébe. Azt hittük, mentik a menthetőt. Buta szocialisták voltunk, akiknek még közeli élmény volt a szoft diktatúra és a legvidámabb barakk. Már ebben az időszakban is születtek milliárdosok, de mivel nem nyíltan károsították meg a népet – és tegyük hozzá, a nép is, ahol csak lehetett, sumákolt és csendben harácsolt az alsóbb szinteken –, azt hittük, ez a nyugati behatás. Elég sokan jók voltak benne, hogy széthordják a közös vagyont.

Aztán valahogy a kétezres évek felé megint felerősödtek a szélsőségesek. Felnőttek a szkinhedek gyerekei talán, vagy kezdett csődöt mondani az országvezetés, ki tudja? Mindenesetre a nép valamiért elégedetlenkedett. Erre az időpontra datálható a Jobbik megjelenése is, amely tényt igazolni látszik, hogy valami radikális, valami egyszerűsítő, valamiféle igazságosabb rend iránti igény ébredezett az egyetemistákon keresztül a legvadabb szélsőségesekig bezárólag a társadalom soraiban. Lehet, hogy valamiféle nyugati hatás a fehér faj felsőbbrendűségéről, vagy éppen elfogyott a harács sokak számára, ki tudja már? Mindenesetre a Jobbik megszületésével egyidőben felerősödött a cigányellenesség. Bizony a cigányok hátán jutott be a parlamentbe ez a politikai formáció. Hogy miért? Mert a halál egyszerű megítélésű pitiáner bűncselekmények jobban irritálták a népet, mint az intellektuális bűnözők lopott milliárdjai. Ez ilyen egyszerű. Jelen volt a látható kisebbség, voltak és vannak is hibái, hiszen soha nem tartotta a többség magával egyenrangúnak a velük több mint nyolcszáz év óta együtt élő, egyébként nagyon is heterogén cigányságot, így azoknak csak a füle jutott a demokráciából, és néhány keserű pirula.

Arra senki nem gondolt, hogy a legerőszakosabb és legfélelmetesebb cigányok éppen a fehérgalléros bűnözők kiszolgálói voltak, és azok a mai napig is. Sőt elterjedt a mítosz, hogy a cigányok arányaiban többet bűnöznek, mint a nem cigányok. Nem akarom itt fejtegetni, hogy 17-18 ezer börtönférőhely van Magyarországon. Azt se, hogy igen sok a börtönt megjárt emberek között a visszaeső. Azt se, hogy kb. 387 ezer szavazóképes roma él az országban. Azt se, hogy a nagy segélyezési mizéria is igen fals. Viktorunk az Európai Unió elvárásainak megfelelően leépítette az egészségügyet és a segélyezést is. Azt se, hogy a közterületen dolgozó közmunkások zöme cigány. (A nem cigány inkább szépen elbújtatott intézményi közmunkás iskolákban, kertészetekben, itt-ott.) Azt se, hogy ezernyi építkezésen és ezernyi útépítésen látni őket kemény fizikai munka közben. Mert minek fejtegessem? Az előítéletes embernek úgy se esik le, hogy nem mi loptuk el a közvagyont! Bevallom őszintén, én egyetlen milliárdos cigányt se ismerek. (Viktorral hagyjanak békén. Ő nem cigány.)

A cigány politika össztársadalmi ellenérzést kelt minden nem cigányban. Nehogy már! Szerintem nemzetbiztonsági ügy, hogy soha ne legyen Magyarországnak egy valós, saját identitáson alapuló roma politikája. Ott a semmit nem érő roma önkormányzatiság a maga kis romanapjaival, nyolcosztályos képviselőivel, olyan politikai akváriumban és vákuumban, ami a kutyának se kell! Elégedjenek meg vele! Maximum a választások idején találják meg őket a fehérek egy kis lecsókolbásszal, krumplival. Tudják, segítség gyanánt.

De most mit cigányozok én itt! Van egy kb. 1 milliós tömeg, ami jó társadalmi lábtörlőnek, és kész. Egyre jobban elvadul. Szinte semmi sem tiszta körülötte. A települések szélére szorultak mindig is, ahol az ingatlannyilvántartás senkit nem érdekel, az se, ha eleszi őket a szemét, az se, ha falkákban követik őket a kóbor kutyák. Olcsók, bármikor megfoghatók, úgy élnek, mint 100 éve, csak van néhány modernebb eszközük, és talán az erkölcseik is „modernizálódottak”, hozzáalakultak a magyar társadalmi erkölcshöz, amitől hányingerem van. A vadabbak vadulnak a villamoson, trágárok, erkölcstelenek, és bárkit levesznek! Még a sajátjaikat is. A falu szélén se érdekes, hogy hány uzsorás és erőember élősködik rajtuk. Mert kit érdekel? Senkit.

Nem is ők gyorsították fel ezt a világot, hanem a Viktorék! Előtte meg a Gyurcsányék! De főként a Viktorék! Gyurcsányék koalíciós válsága volt az első igazi szög a demokrácia koporsójába. Gyurcsányék idejében kezdődött a nagy átrendeződés. Új nevű minisztériumok, konvergenciaprogram meg amit akartok. A népnek nem tetszett semmiféle megszorítás, és volt, aki tüzelje őket a magára maradt kormány ellen, amiből az SZDSZ kifarolt. Ennek volt része a 2006-os lázadásszerű- sorozat is az őszi időszakban. Durva politikai küzdelem volt ez, ahol feltüzelt szélsőségesek, a háttérben lévő okostojások nap mint nap tönkretették a fővárost, amit aztán délelőtt sok-sok munkáskéz újra élhetővé tett. Forradalmárok voltak vagy csak irányított csőcselék Gyurcsány megbuktatására, döntse el mindenki maga. Nekem csőcseléknek tűntek! Aztán jött a 2008-as világválság, ami betette a kaput a Gyurcsány kormánynak, jöhetett a káosz!

2010. május végétől datálható a „felkészült harács” kezdete. Azóta szerintem nem is nagyon van fontos intézmény, ami nem lett nemzeti, illiberális és unortodox. Mindenki büszke rá, hogy kevesebb miniszterünk van (még szerencsére, mert így se lehet már megjegyezni, hogy mi hova tartozik a döntéshozatal szempontjából – a cigány ügy most éppen belügy), és mindenki eltűri, hogy annyi államtitkár, helyettes államtitkár és miniszteri biztos van, mint csillag az égen. Akinek itthon nem jutott kapanyél (vagy már nem olyan kívánatos a jelenléte, de még megbízható), azt elküldik Brüsszelbe vagy valamelyik külképviseletre.

Szóval: az alkotmány Alaptörvény lett! A Fidesz maga írta meg, fogadta el és módosítja kedve szerint a maga kétharmadával. A törvényeket sokszor ad hoc döntésekhez igazítják. Amit lehet, átírnak, aktualizálnak, átneveznek. A munkanélküli ember definíciója is szinte háromévente változik. Követhetetlenek! Az aktuális követendő magatartási szabályokat úgy cserélgetik, alakítják, ahogy kedvük tartja.

A másik a pénz útja (nem a harcos, hanem a pénz útja): A bankrendszer is unortodox lett. Semmi gond, ha a közpénz elveszti közpénz jellegét. A büdzsé tulajdonképpen egy nagy családi pénztár. Az EU-s pénzek is. 2000 zöldbáróhoz került Magyarország szinte minden termőföldje. Magyar milliárdosok mindenütt, és általában ugyanazok személyek vagy érdekköreik a kedvezményezettek. Hogy miként él meg így a társadalom többi tagja? Morzsákból. Alvállalkozásokból, kemény munkából és közmunkából. Munkaalapú illiberális társadalom van itt, kérem! Itt mindenki dolgozik. Alakul a cselédségmorál, a hűbérrendszer és a nincstelenek társadalma, mert azért ne feledjük, a közpénz nem vész el, csak átalakul. Olyan négymillió ember nyomora, vegetálása kell ahhoz, hogy háromezer milliárdos jól éljen. Ez meg is van, kérem.

Politika: mi mindig küzdünk valaki vagy valami ellen. Mi mindig. (Ha kell, a másik magyar ellen.) A félelem az ismeretlentől vagy a hatalmas és nem a kormányt támogató erőktől (vagy éppen a kormányt támogató szélsőségesektől), a migránsoktól, a kultúránk elvesztésétől, Sorostól, Brüsszeltől! Olyan társadalmi stressz és trauma ez, ami lebéklyózza az emberi tudatot, a társadalmi szintű ellenállást. Sok az ellenség, de inkább sokk a kormány szította gyűlöletpropaganda!
Kormányunk nem számol fel a Deák téren egy futballmeccs imitációt, nem büntet senkit, ahol cigányellenes rigmusok is elhangoznak az Országos Roma Önkormányzattól vonulók között, sőt előtte való este enyhít a gyülekezési szabályokon, míg a szegény maradi liberálisokat szétbüntetni egy kis Clark Ádám téri dudálásért! Hát igen. Ennek a kormánynak van illiberális támogató tömege még a szélsőségesek között is, kishadseregei meg minden.

Az ellenzék pedig ebben a politikai-gazdasági-törvénykezési káoszban csak szalad az események után, de nem képes már tömegeket megmozgatni. Belefáradtak az emberek a semmit nem érő tüntetésekbe, beszorultak a közösségi média világába, és ott mondanak okosságokat egymásnak, aztán elmennek pénzt keresni. Mert az ennek a politikai rendszernek a rákfenéje, hogy akik számítanának, azok még nem éheznek. Így volt az lehetséges a nagyobb létszámú tüntetések idején – ahol szegény rendőreink jól arcba fújkodták a szerencsétlen ellenzéki politikusokat, akik erre igen büszkék voltak –, hogy éjfélkor elfogyott a láz. Mindenki hazament a milliós autójával, aludt egyet, és ment a bankba dolgozni 400 ezerért, vagy vállalkozási szerződést kötni, vagy a szolgáltatóiparban venni-eladni. Vagy éppen az „oskolába”, ahol nemsokára komoly végzettséget szerez, és sok pénzt fog keresni. Feltöltötte a 100 ezres mobiltelefonját, amivel világított a „tüncin”, és másnap már nem ment tüntetni az Orbán-rezsim ellen, mert minek… Megtette, amit megkövetelt a haza.

Egyetlen olyan ellenzéki tüntetés sem volt mostanában, ahol a pórnép nagy létszámban jelen lett volna. Valahogy félnek az ellenzéki pártok attól a 3,5 millió embertől, akinek már nincs veszítenivalója, de egy vonatjegye sem, hogy „felutazzon Pestre”, és valóban be akarjon menni zárás után a Parlamentbe (vagy zárás előtt). Hétvégi mazsolatüntetőkkel ez a rendszer marad!

Oké, oké… Hablatyoltam eleget. De mi a címmel való összefüggése az ezernyi gondolatnak? Nem bánnám, ha azt írhatnám, hogy gondolatébresztő, de nem vagyok naiv. Bezárt tudatú emberek nem fognak gondolatébredni, maximum rám lesznek dühösek a saját tehetetlenségük miatt.
A jéghegy csúcsa ez a koronavírusjárvány! Most nem „gyönnek” a „migráncsok” se, pedig milyen jó idő van! Tipikus határátmászási, határásási idő, oszt’ mégse nem! Az ember agya repedezik. Világjárvány vagy sem? Egy új világrend bevezetésének kezdete? (Ahol a cél lehet akár a megduplázódott emberiség ritkítása is.) Vagy olyan nagyon, de nagyon vírus ez a koronavírus, hogy 614 ember (főként idősek és betegek) halála okot kell adjon a rettegésre? Minden halál dermesztő és tragikus, de nem vagyok hajlandó azért rettegni, mert azt mondják, hogy belehalhat apám és anyám is.

Nem vagyok hajlandó az egyén tragédiájának szintjén kezelni ezt a helyzetet! A 2015-ös influenzajárványban többen meghaltak. Sokan akkor is apák, anyák, nagyapák, nagymamák voltak az elhunytak! De nem is vagyok hajlandó már arra sem, hogy egyedül hagyjam rettegni a szüleimet, megint! Most direkt gerjesztik bennem a félelmet, vagy tényleg olyan nagy a veszély? Most direkt elszeparálnak a többi embertől, vagy megvédenek? Használ valamit a maszk, vagy nem használ? Egyáltalán jó-e az, hogy a gyerek nem találkozik vírussal, baktériummal, nem eszik meg 3 éves koráig 1 kilogramm koszt? Milyen lesz az immunrendszere? Mibe dögöljek bele? A vírusba vagy abba, hogy már nincs mit enni, mert még alkalmi munka sincs?

A kormány pedig egy maszkot se adott senkinek ingyen! A felvásárlási lázat se szabályozta, annyit költött a vállalkozások, a munkahelyek megtartása terén, mint egy jó vadászkiállításra, ha lehet hinni a DK-nak!

Horváth Ferenc - DK

Facebook

Lesz kötelező oltás, vagy nem lesz? Azzal akarnak megölni pár millió embert, vagy nem akarnak megölni vele pár millió embert? Haszontalan vagyok, vagy sem egy új világrend szempontjából? Ki dönt arról, hogy hogyan élhetek, és meddig? Mit pofázott Bill Gates (egyáltalán mi a vonatfüttyért nem marad a kaptafánál, mit szórakozik DNS-sel meg RNS-ssel), és mit néhány szkeptikus orvos? Tényleg létezik Dr. Roberto Petrelli olasz orvos vagy nem? (Az Urbanlegends szerint az illető neve Petrella, állításait több szaklap cáfolta, eredeti videóját már törölte a YouTube. – a szerk.) És ezek az orvosok, akik 2020. augusztus 21-én konferenciáét tartottak? Kinek higgyek? Ennek a kormánynak, amelyik nyíltan végigpüfölt eleddig is bármit a hátunkon (ha akartuk, ha nem), vagy azoknak, akik azt mondják, hogy nincs világjárvány, csak világátverés?

Mi lesz, ha megint bezárul a kör? Már sokan igénybe vették a munkanélküli segélyt (csak azért is maradok ennél az egyszerű megfogalmazásnál), az alkalmai munkából élőknek sincs tartaléka, ha a szegregátumokban kialakul egy járványgóc, végük van. Gyógyszerre, tisztítószerre, élelemre pénzük nincs, és sokan másoknak sincs, és Viktor semmit se segített rajtuk! Sőt feleslegesen hazaküldött egy csomó krónikus beteget, hogy „nesze, itt van még egy púp”. Az alapjövedelemről pedig szó sincs még abban az értelemben sem, hogy legalább a munkájukat elvesztők, a hajléktalanok és a minden állami segélyezési formából kiszorultaknak kapjanak valamit, ha muszáj otthon maradniuk. A munkanélkülieket kivéve ők is lehetnek olyan ötszázezren, TB nélkül a semmibe révedve, nap mint nap. A munkanélkülieket kivéve ők is lehetnek olyan ötszázezren, TB nélkül a semmibe révedve, nap mint nap. Vagy éppen a Népligeti aluljáróban betépve zombiként!

A feszültség oka pedig legfőképpen a stressz. (Itt az egyik fajtájáról beszél egy ember). A cigányok 10-15 évvel hamarabb halnak meg az állandó szorongástól, hogy mi lesz holnap. Persze most már még nagyobb lesz a mortalitás a fehérek között is: elég, ha csak a devizahitelesekre, az eladósodottakra, a hajléktalanokra gondolunk. A stressz ölni fog. Ez biztos. Erre tesz rá ez a járvány, ami lehet egy igen nagyon valós veszély (de akkor többet tudnak róla, mint amit mondanak), és lehet egy hatalmas átverés is, mellyel a Föld elitjének komoly célja van.

Élni pedig már csak azért is kell, hogy segítsük az utódainkat! Védjük őket, amíg csak lehet, és kegyetlenül szigorúan követeljük meg a kormánytól a tiszta és értelmes kommunikációt, követeljük a legnagyobb segítséget, amit csak az állam adhat, mert azért ültettük őket bársonyszékbe, hogy szolgáljanak minket, és nem azért, hogy ők gazdagodjanak, több millióan pedig csak vegetáljanak egész életük során! Elég a nagyképűségből és a kioktatásból! Korrekt tájékoztatást és szolgálatot, pontos adatokat és a legmesszebb menőkig való együtt gondolkodást a parlamentben függetlenül attól, hogy ki melyik politikai oldalon áll! Ezt követeli meg a haza, és nincs apelláta! Változtassanak a stíluson, vagy menjenek!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...