BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: új fertőzöttet jelentett be Hajdúböszörmény önkormányzata

Az érintett lakos nem járt külföldön, és nem tud arról, hogy olyan személlyel találkozott volna, aki az elmúlt időszakban fertőzött területről tért haza.

A város hivatalos mobilalkalmazásán jelentette be Hajdúböszörmény önkormányzata, hogy újabb koronavírus-fertőzöttet találtak a településen. Ennek a fertőzésnek a korábbi, soproni családi összejövetellel összefüggésbe hozható csoportos megbetegedésekkel szemben nem ismert az eredete: a tájékoztatás alapján a böszörményi lakos nem csak nem járt külföldön, de nem is tud arról, hogy találkozott volna olyan személlyel, aki a közelmúltban egy másik országban, fertőzött területen járt volna.


koronavírus

Azt kérik, tartsák be a szabályokat és vigyázzanak egymásra

Az önkormányzat ezt követően a Miniszterelnöki Kabinetiroda által rendszeresen közzétett üzenettel folytatta, miszerint a járványügyi készültség továbbra is érvényben van, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, kerüljék a kockázatos külföldi utazásokat, a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban pedig viseljenek maszkot az állampolgárok. A közlemény végén Hajdúböszörmény önkormányzata azt kéri a lakosoktól, hogy tartsák be a szabályokat és vigyázzanak egymásra.

Öt napja szigorítottak az idősotthonban

Hajdúböszörmény vezetése augusztus 19-én jelentette be, hogy kijárási és látogatási tilalmat vezet be a Fazekas Gábor Idősek Otthonában, a lakók részére küldött csomagokat pedig az átadás előtt 24 órára karanténba helyezik.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

Debrecenben már az otthonban is felbukkant a vírus

Papp László, Debrecen polgármestere két napja arról adott hírt, hogy a debreceni Pallagi úti idősotthonban már megjelent az új típusú koronavírus-fertőzés. Az azóta elkészült tesztek eredményéről folyamatosan igyekszünk információkat szerezni. Amennyiben megtudunk valamit, azonnal tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1 ezer forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...