BEZÁR

Közösségi média

Nem kap hivatalos tájékoztatást Hajdúböszörmény önkormányzata a koronavírussal kapcsolatban

A regisztrált fertőzöttek és a hatósági házikarantén alá helyezettek számára, valamint arra voltunk kíváncsiak, hogy az érintettek hol kapták el a betegséget.

Az M1 Híradó augusztus 2-án számolt be arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása alapján már 22 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Hajdúböszörményben, miután többen is részt vettek egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen. A közmédia arról is hírt adott, hogy az eseményt követően országosan 127 embert helyeztek hatósági karantén alá.


Koronavírus - Hajdúböszörmény

hirado.hu

Mivel a hajdúböszörményi Facebook-csoportokban már egy hete többen is azt híresztelték, hogy tíznél is több koronavírus-fertőzött van a városban, még az M1 riportját megelőzően kerestük a kérdéseinkkel Kiss Attilát, Hajdúböszörmény polgármesterét.

Nem tud válaszolni, mert őt sem tájékoztatják

„Hajdúböszörmény Város Önkormányzata egyik (…) kérdés tekintetében sem kap hivatalos tájékoztatást az illetékes hatóságoktól, szervektől, így azokat nem áll módomban megválaszolni” – írta Kiss Attila a Debrecinernek küldött levelében. A polgármestertől egyébként azt szerettük volna megtudni, hogy pontosan hány regisztrált fertőzött található a városban, ők hol kapták el a vírust, valamint hányan vannak hatósági házi karanténban.

A hajdúböszörményi koronavírushelyzet jelenlegi állásával kapcsolatos kérdéseinket augusztus 3-án elküldtük a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatalához, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz is. Amint válaszolnak, azonnal tájékoztatjuk az olvasóinkat a legfrissebb fejleményekről.


koronavírus - 2020. augusztus 4.
A hivatalos helyzetkép 2020. augusztus 4-én
koronavirus.gov.hu

Hajdú-Bihar megyében a mai napig 57 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, több mint a felüket az elmúlt egy hónap folyamán.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...