BEZÁR

Közösségi média

Covidkarnevál? Szelektív vírusveszély Debrecenben

Több városi – virágkarnevál közeli – rendezvényt a koronavírus-járványra hivatkozva néhány napja mondott le a polgármester, más – virágkarnevál közeli – rendezvényt pedig ma hirdetett meg az alpolgármester. Egyébként pedig vigyázzunk magunkra.


Papp László - koronavírus
Legutóbb néhány napja intette óvatosságra a debrecenieket Papp László
Facebook

Négy nappal ezelőtt – maszkos fotókkal illusztrálva – azt adta hírül saját politikusi Facebook-oldalán Papp László debreceni polgármester, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, és döntéseiket mindig az aktuális helyzetnek megfelelően hozzák meg. „Ebben a helyzetben – amelyben most van a világ – érdemes nagyon elővigyázatosnak és óvatosnak lennünk. Érzékelhetően nincs már meg az a távolságtartás az emberek között, amely a márciustól júniusig tartó időszakot jellemezte. Ezért továbbra is kérjük a lakosságot a koronavírus miatt megváltozott magatartási és fokozott higiénés szabályok betartására” – intette Debrecen népét a polgármester.

Ugyanezen a napon azt hírelte az önkormányzati média, hogy Nehéz döntést hozott Debrecen vezetése: néhány, augusztus 20-ához kapcsolódó rendezvényt nem tartanak meg – „Az olyan nagy tömegeket megmozgató rendezvények, mint a Cseh Sörkert, a Bor- és Jazznapok, valamit a Debreciner Gourmet kiváltó gasztrofesztivált, a Debreceni Pikniket azonban nem tudjuk megtartani – mondta Papp László.” (A hiba az eredeti szövegben van, azon nem változtattunk.)

A tegnapi nap híre Debrecenben az volt, hogy az elmaradt Campus Fesztivál helyett kigondolt – augusztus 19. és szeptember 19. közé tervezett – Campus Eleven rendezvénysorozat is elmarad, helyette augusztus 19. és 22. között ültetett koncerteket lesznek a Nagyerdei Stadionban. Itt is a koronavírus-járvány az ok.

Az önkormányzati média mai tudósítása szerint Idén is lesz Galiba Debrecenben: a Nagyerdei Kultúrparkban rendezik meg a gyermekfesztivált – ezt Puskás István kulturális alpolgármester jelentette be.

A kormánytámogató KESMA kötelékébe tartozó megyei napilap online hírportálja is beszámolt a mai örömteli alpolgármesteri tájékoztatóról: A Nagyerdőre hívja a családokat a gyermekek virágkarneválja. Itt már részletesen beszámolnak arról, hogy augusztus 16. és 20. között, tehát öt napon keresztül miféle programokkal, látványosságokkal, közös játékokkal, sokadalmakkal várják a családokat.


Papp László - koronavírus
Fideszes hirdetés a közösségi hálón
Facebook

„Döntéseinket mindig az aktuális helyzetnek megfelelően hozzuk meg Debrecenben” – mondta Papp polgármester. Látván a városvezetés kommunikációját, olybá tűnik, hogy itt szinte naponta változik ide-oda az éppen aktuális járványhelyzet.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...