BEZÁR

Közösségi média

Debrecenben is voltak, akik fújtak a magyar kormányra hétfőn

Momentumosok szervezték a koronavírusos intézkedések elégtelensége miatti tiltakozást. VIDEÓ.


Momentum

Koppányi Szabolcs

A Momentum részéről aggályosnak tartják mind a rendeleti kormányzás létrejöttét, mind azt, hogy Debrecenben einstandolták a Kartonpackot, illetve azt, hogy a frontvonalban dolgozó egészségügyi munkatársak még nem kaptak elég segítséget a kormánytól, ám eközben mégis viszik külföldre a védőfelszereléseket – mondta Mándi László, a párt debreceni elnöke, önkormányzati képviselő, aki hozzátette, a jótékonykodással alapjában véve nem volna probléma, ha itthon már mindenkinek lenne elég ezekből az eszközökből.


Momentum

Koppányi Szabolcs

A Dudálj, hogy Orbán is hallja! tiltakozó akcióban Magyarország több városában is részt vettek április 27-én. Debreceniek is csatlakoztak, itt a Momentum képviselői és tagjai alkották a derékhadat a 17 és 18 óra között a Tisza István úton autóval dudálók között. A közösségi oldalakon megjelent felhívás nem mozgatta meg túlzottan a helyieket, hiszen jobbára a lila párt emberei tettek néhány kanyart autóikkal a Hatvan és a Széchenyi utcák között. Aztán csatlakoztak hozzájuk páran, így népesebb lett a megmozdulás. Eleinte szórványosabb tülköléssel, de a végére már egészen figyelemfelkeltő hangoskodással jelezték a tüntetők, hogy Debrecenben is van ellenérzés a magyar kormány vírushelyzetben tett intézkedései kapcsán.

A járókelők – alig tartózkodott valaki az utcán – szimplán tudomásul vették, hogy valakik nagyon dudálnak, de nem lakodalmas autók haladnak a kiskörúton. Talán nem is tudták, miért történik mindez. Elképzelhető, hogy másik helyszínt választva több embert ért volna el a tülkölés, hisz ezen a részen kevesebb a lakóház.

Az akcióról és tiltakozásuk konkrétumairól Mándi Lászlót kérdeztük.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...