Hatalmas lángokkal égett a hulladék Tiszaújvárosban, a szél éppen Polgár felé fújja a füstöt

A tüzet időközben megfékezték, folyamatosan ellenőrzik a levegő minőségét.

Tiszaújváros - tűz
Tiszapalkonya közeléből így látszott a tűz (olvasónk fotója)
Tóthné Kovács Piroska

Tűz ütött ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszaújvárosban, a MOL Petrolkémia Zrt. (korábban TVK) területén, a hulladékkezeléssel foglalkozó Ecomissio Kft. telephelyén. Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a cég által felhalmozott hulladék gyulladt ki. A tiszaújvárosi polgármesteri hivatal arról tájékoztatta a Borsod megyei településen élőket, hogy a várost nem veszélyezteti a tűz, az Indexnek a MOL sajtófőnöke pedig azt nyilatkozta, hogy a Petrolkémia üzeme sincs veszélyben.

A Hajdú-Bihar megyei Polgár város Facebook felhasználóinak körében is terjedő tiszaújvárosi közbiztonsági referensi levél szerint a keletkező füstöt a szél Polgár felé fújja.

A Tiszaújvárosi Krónika a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltségre hivatkozva azt írja, hogy körülbelül háromszáz négyzetméteren égnek a megsemmisítésre váró hulladékok. Később közölték a polgármesteri hivatal lakosságnak szánt tájékoztatását is, miszerint a tüzet sikerült megfékezni, a füst várhatóan nem éri el Polgárt, a tűzoltóság pedig folyamatosan ellenőrzi a levegő minőségét.

Az Ecomissio Kft. honlapján egyébként olvasható a cég filozófiája. Többek között azt írják, „tisztességgel, elhivatottsággal védjük környezetünket”, valamint hogy „kemény harcot vívunk a lerakóra kerülő hulladékok csökkentése érdekében”.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!