Több mint 13 ezren a Természettudományi Múzeum maradásáért

Az utóbbi napokban jelentősen megugrott a támogató aláírások száma.


Magyar Természettudományi Múzeum

„Tisztelt Miniszter Úr! Kérjük, hogy szakértők szakmai érveinek meghallgatása, a múzeum kutatóinak, dolgozóinak, s rendszeres látogatóinak – tehát az érintettek – bevonása nélkül ne döntsön egy ilyen fontos múzeum költöztetéséről.” Így kezdődik az a Kásler Miklósnak írt nyílt levél, amihez támogató aláírásokat kértek 2019. június 14-én az interneten. És így zárul az érvek részletes ismertetése után: „Mi azonban rendületlenül
bízunk abban, hogy a döntéshozók jobb belátásra térnek, és minden ellenkező tapasztalat dacára továbbra is hiszünk abban, hogy Magyarországon sincsen nagyobb hatalom, mint a józan ész.”

A fejlemények azóta nem igazolták a levél megfogalmazóinak hitét és bizakodását.

Január 24-én megjelent cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy ismét erőre kapott az ügyben még a nyáron indított internetes petíció: Ne költözzön a Természettudományi Múzeum! Ezt addig közel 3800-an írták alá. Tíz nap alatt jelentősen megnövekedett az aláírók száma, mára meghaladta a 13 ezret.

A ki- és elköltöztetéssel egyet nem értők Facebook-közössége, a Maradjon Budapesten a Természettudományi Múzeum jelenleg több mint 7000 követővel rendelkezik, s folyamatosan adja közre az ügyben elérhető információkat, újságcikkeket, politikai nyilatkozatokat – leginkább nyilván az ellenzők szemszögéből.

A Facebook őriz egy korábbi, 2011-ben létrehozott és 2014 novemberéig oldalt is: Magyar Természettudományi Múzeum Megmentéséért. Ennek a közösségnek a névjegye így kezdődik: „Veszélyben a Magyar Természettudományi Múzeum, a természet csodáinak otthona! El kell költöznie a Ludovikán lévő otthonából, de még nincs hova.”

Mint látható, a Természettudományi Múzeum körüli bizonytalanságok nem újkeletűek, s a végük sem látszik még.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!