BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Ugyanabból a fűzősből dolgoztak… – A pártelnöknél jártak a hajdú-bihari képviselők is

Elszámoltatás. Orbán Viktor ugyan a Miniszterelnökség budai épületébe rendelte őket, ám a legfőbb téma a Fidesz választási szereplése.


Orbán Viktor

Facebook

Tizenöt-húsz választókerületén élén is lecserélhetik a vezetőt a balul sikerült önkormányzati választás után a miniszterelnök akarata alapján – írta még karácsony előtt a 24.hu. A Fidesz szervezete régóta az egyéni országgyűlési választókerületekre épül, így az önkormányzati választási eredményekért is a szinte kivétel nélkül parlamenti képviselőként dolgozó választókerületi elnökök felelnek, akiknek a kinevezéséről a pártelnök, vagyis Orbán Viktor dönt.

Az elmúlt napokban javában zajlik az ország összes fideszes választókerületi elnökének pártelnöki elszámoltatása. Erről be is számolnak az országgyűlési képviselők a saját Facebook-oldalaikon fotókkal. Többnyire két beállítás van mindegyiküknél: 1. zászlók előtt kezet fog velük a miniszterelnök, 2. egy asztalnál ülve papírok felett eszmecseréznek.


Kósa Lajos
Kósa Lajos
Facebook

A képekhez írt szövegeikben már van eltérés, egyik-másik honatya egyszerűen csak annyit fűz a fotókhoz, hogy munkamegbeszélésen járt a miniszterelnöknél, mások azonban hosszabb szövegben méltatják az eseményt, nem feledkezvén meg arról, hogy mindenféle – többnyire általános – ígéretekkel is biztassák választóikat, mintha éppen kijártak volna valamit a kormányfőnél.


Pósán László
Pósán László
Facebook

Bár a megbeszélések a Miniszterelnökség épületében, a Karmelita Kolostorban zajlanak, nem pedig a Fidesz Lendvay utcai pártszékházában vagy Orbán felcsúti házában (mert erre is volt már példa), sajtóértesülések szerint minden képviselő esetében az a legfőbb téma, hogy miként szerepelt a Fidesz a tavaly őszi helyhatósági választáson az adott választókerületekben, illetve kinek hol kell erősítenie a 2022-es országgyűlési választási eredményes fideszes szerepléshez.


Tasó László
Tasó László
Facebook

A hajdú-bihariak tegnap jártak Orbán Viktornál. A képviselők és a pártelnök találkozóiról készült protokoll „munkafotók” egyik érdekessége, hogy szinte mindegyiken ugyanolyan (vagy ugyanazon?) fűzős dossziéból dolgoznak a honatyák. Kivéve az egyiket, aki elé már nem tették oda. És neki már ásványvíz sem jutott..


Vitányi István
Vitányi István
Facebook

Bodó Sándor
Bodó Sándor
Facebook

Tiba István
Tiba István
Facebook

Pósán László

Facebook

Tasó László

Facebook

Vitányi István

Facebook

Bodó Sándor

Facebook

Tiba István

Facebook

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...