BEZÁR

Közösségi média

15 éve nem volt átfogó felújítás a debreceni járóbeteg központban

Az erősen leromlott állapotú szociális helyiségek felújítására nem volt pénz, mivel az állami betegellátási források kizárólag a személyi és a legszűkebben vett dologi költségek finanszírozását tették lehetővé.

Mosnánk kezeinket? – címmel egy fotósorozatot jelentettünk meg egy debreceni egészségügyi intézmény, a Kenézy Gyula Kórház Rendelőintézet és Egészségügyi Járóbeteg Központ illemhelyeiről.


A debreceni járóbetegközpont (OTI) mosdói
Galéria: A debreceni Bethlen utcai járóbetegközpont (OTI) mosdói (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Budai Péter – Törő Vanda

A fotósorozat és a tapasztaltak rövid összefoglalásának megjelenésekor kérdéseket intéztünk írásban a Debreceni Egyetem Sajtóirodájához, mivel a járóbeteg központ az egyetemhez tartozik. Többek között arról érdeklődtünk, hogy az intézményben mikor újították fel legutóbb a mosdókat és mikorra várható a következő felújítás.

Megérkezett a válaszlevél

„A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Bethlen utcai rendelőintézetében 15 éve nem volt átfogó felújítás. Az intézménynek a korábbi években az erősen leromlott állapotú szociális helyiségek felújítására célzott állami támogatás nélkül nem volt forrása, csupán a további állapotromlás megelőzésére volt anyagi lehetőség, mivel a betegellátási források jelenleg kizárólag a személyi és a legszűkebben vett dologi költségek finanszírozását teszik lehetővé.

A 2020. januári kormányzati döntés értelmében az elmúlt napokban megtörtént a kórtermek, várótermek és az azokhoz kapcsolódó szociális terek felmérése. Az ennek kapcsán megnyíló források rendelkezésre állása esetén az intézmény haladéktalanul megkezdi az érintett területek felújítását, korszerűsítését. A felújított terek állapotának megóvását és felszereltségének megőrzését a komplex szolgáltatási szerződések (takarítás, karbantartás) feltételeinek átdolgozásával, szigorításával oldjuk meg.”

A Debreceni Egyetem Sajtóirodája a válaszlevelében még fontosnak tartotta közölni, hogy „az elmúlt három év szervezeti változásait és egészségügyi integrációját követően 2019-ben a Debreceni Egyetemhez tartozó betegellátó helyeken összesen 2 millió 921 839 járó esetszám volt”.


A debreceni járóbetegközpont (OTI) mosdói

Budai Péter – Törő Vanda

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...