BEZÁR

Közösségi média

Menstruációs szegénység – Debrecenből is segíthetsz

Magyarországon élnek olyan nők, akik számára luxus a női higiénia fenntartása, hiszen sokaknak egy csomag betét 300 forintos ára is gyakorta megfizethetetlen.


nemluxustáska

Ezt hívják menstruációs szegénységnek, amiről még mindig kínos beszélni, pedig egy nagyon fontos problémára hívja fel a figyelmet, és számosan tehetünk ellene, például a #nemluxustáska kampányhoz csatlakozva.

Tavaly két nő, Cserta Szandra (Kívül Belül Boldogság) és Huszka Ágnes (Agi Huszka Style) álmodtak egy nagyot, és úgy gondolták, kampányt hirdetnek #nemluxustáska néven. Hiszen az alapvető higiéniai eszközök elé nem kellene odabiggyeszteni a luxus jelzőt. Kampányukat pedig a Máltai Szeretetszolgálat segíti, mint közreműködő partner.

Az akció lényege, hogy bárki elkészíthet egy csomagot nőtársának úgy, hogy otthon választ egy már nem használt, de még jó állapotban lévő táskát, amibe vásárol nőknek való termékeket: tisztasági betét, dezodor, tusfürdő, ajakír, stb. Ezt a táskát le kell adni a megadott gyűjtőpontok egyikén, ahonnan majd elszállítják a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül egy olyan településre, ahol szükség van a táskára, a tartalmára.

Ahogy tavaly, úgy idén is az országnak ebben a régiójában minden felhajtást mellőzve, csendben zajlanak az átadások. Úgy tudjuk, több, szerényebb településen élőknek is jutott táska Hajdú-Bihar megyében, így sokan kaptak egy kis ajándékot ismeretlen nőtársuktól.

A gyűjtés 2020. január 31-ig tart, és Debrecenben a Sámsoni út 3. szám alatti Total4 autómosóban lehet leadni a táskákat minden hétvégén 9 és 17 óra között.

A szervezők azt kérik, hogy mindenki azt tegye a táskába, amit a létfontosságú eszközök alatt írnak, és az extra luxus cikkekből szemezgessen az, aki valamit még szeretne a táskába tenni.

Aki teheti, segítsen ezzel azoknak a nőknek, akiknek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy méltóságteljesen élhessék meg nőiségüket!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...