BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

A sör erdei arca

Az erdei bandukolások során igazán sokféle hulladékfélébe botlik az ember lánya. Sőt tulajdonképpen néhány száz méter alatt kirajzolódik, ki miért is jár az erdőbe. Jobban mondva: mit csinál az erdőben.

Vannak például a természet lágy ölén a testiségnek hódolók. Nekem az a teóriám támadt, hogy biztosan azért ástak árkot az egyik bevezető ösvényhez, mert túl sokan egymásba gabalyodtak autóban vagy autón kívül, mégis mindenki szeme láttára azon a helyen. Merthogy azóta nem látni légyott eszközmaradványokat itt-ott. Bár ki tudja, lehet csak megtanulták, hogy amit az erdőbe magunkkal viszünk, azt onnan aztán ki is hozzuk, és majd egy kukát lakatunk vele jól.

Na, de vajon mekkora árkot kellene ásni azoknak, akik valamiért az erdőben akarják a sörüket meginni? Vagyis nem a sör elfogyasztásával van a gond, hiszen az teljesen rendben van. Viszont rendre az avarba dobják egyes sörimádók a kiürült dobozkákat. Ki meglapogatva, ki szinte eredeti térfogtában. Legutóbb még a titkos sörfogyasztó útvonalát is sikerült végig követni, hiszen amerre léptünk, doboz termett. Csillogtak az avarban. Egy holló biztos rápróbálna vaksibb pillanatában.


sör - erdő

Törő Vanda

Korábban voltam olyan elvetemült, hogy nagy hullazsákkal jártam az erdőbe, összeszedtem a talált szemetet, a szelektív gyűjtőknél pedig szétválogatva bedobáltam őket. De annyira szemetes az erdő, hogy minden alkalommal összeszedhetnék egy csomó szemetet, és valójában nem azért járnék ki, hogy az erdőben legyek, hanem hogy kardiozzak.

Kesergünk a klímaváltozáson és azon, hogy az emberi faj a többi fajjal együtt pusztul majd. Mentsük meg saját magunkat. Talán először az embereknek némi tiszteletet kellene tanulniuk, mondjuk a környezetük iránt. Megmentjük magunkat, de újra el is kényelmesedünk, és akkor folytatódhat a habzsidőzsi, mindenek felett újra az ember áll, lehet használni. Szerintem a természet megunta az embert – érthető módon.

A sörnek a kocsmában van a helye, vagy otthon, tévézés közben el lehet hörpintgetni. Majd landoljon a szelektív kukákban. Vagy tegye ki egy szatyorban a kuka mellé, hogy a fedél nélküliek elvihessék beváltani az automatához. Így legalább nem kell a koszos szemét között turkálniuk.

Ahogy a világhálót többszörösen bejárt instrukció is mondja: az állatok nem szemetelnek. Kérjük, viselkedjen állat módjára!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...