BEZÁR

Közösségi média

Papp László: „Debrecen a világ legjobb városa”

Közpénzből készült a Fidesz legújabb választási kiadványa. Vagy ez nem az?


Papp László - kampány - választás - Új Főnix Terv

Akárhonnan nézzük, az Új Főnix Terv című ingyenes kiadvány legújabb száma gyakorlatilag nem más, mint a Fidesz kampányújságja.

A 8 oldalas produkció bárki számára letölthető
az internetről, illetve 70 ezer példányban terjesztik Debrecen területén. A kiadvány Debrecen Megyei Jogú Város megbízásából készült, előállítását, nyomtatását, terjesztését közpénzből, minden debreceniek közös költségvetéséből fizetik.

Papp László polgármester(jelölt) nevét 15-ször találjuk meg a kiadványban, illetve 13 fotón szerepel – ezen a téren a produkció 3. oldala a leggazdagabb, mert ott egy oldalon 4 képen is ott van Papp.


Papp László - kampány - választás - Új Főnix Terv

Az „Együtt vagyunk Debrecen” szlogen régi eleme az Új Főnix Terv – többnyire és nagyobbrészt európai uniós pénzekből végrehajtott beruházások – propagandájának, ahogy szlogenje a Fidesz debreceni szervezetének is. Reklámszakemberek szerint nem tévedésről, hanem nagyon is tudatos cselekvésről van szó, nyilván azért történik a szlogen kettős használata, hogy össze lehessen mosni a pártot a várossal, egyenlőségjelet lehessen tenni a kettő közé, illetve az is szerepelhet a megfontolások mögött, hogy így könnyebben lehet közpénzeket a Fidesz finanszírozására fordítani.


Fidesz - Papp László - választás
Itt éppen a Fidesz kampánykiadványának első oldalán olvasható a szlogen, de megtalálható a párt szórólapjain, plakátjain, molinóin is

A kiadvány kampányjellegének és a múlt század ötvenes évei lelkesült pártsajtóját idéző hangvételének bizonyságára idemásoltuk az első oldalon megjelent írást:

A legfontosabb fejlesztés: az életünk

Heteken belül véget ér egy ötéves önkormányzati ciklus, újabb választáson dől el, hogyan élik tovább életüket a debreceniek. Érdemes áttekinteni, mi történt itt, mi történt velünk az utóbb időszakban. Összefoglalva: az, amit a város választott vezetői előre jeleztek öt évvel ezelőtt – Debrecen gazdasága megerősödött.

Egyre másra épülnek új munkahelyekkel teli új gyárak, üzemek, bővül a szolgáltató szektor. Az itt élő fiatalok, munkavállalók egész életpályát, karriert tervezhetnek. Az erős gazdaság vitalitást ad az egész városnak. Ebben az újságban is olvashatunk a gyakorlatilag folyamatosan zajló közútfejlesztésekről. Jó alapot nyújt ezekhez az önkormányzat teherbíró képessége, és a kormányzattal ápolt intenzív és eredményes kapcsolat. Gondosan tervezve szépülnek közoktatási intézményeink, a családokra koncentráló szociálpolitika jegyében egyre szebbek és kényelmesebbek a kisdedóvók, s új bölcsődék is épülnek. Debrecen városvezetésének tevékenysége viszonylag egyszerűen összefoglalható: a város erőforrásait a debreceniek életének jobbá tételére fordítják. A sokféle, párhuzamosan zajló munkák célja voltaképpen egyetlen folyamatos fejlesztés: a saját életünk, a körülményeink javítása, az otthonunk védelme és csinosítása.

És egy fontos információ ki ne maradjon! Papp László szerint „Debrecen a világ legjobb városa”.

Ha már most az, akkor hogyan tovább? Mi lesz a következő ciklusban?


Papp László - kampány - választás - Új Főnix Terv

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...