BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

A Mocorgó SE is megelőzi a DVSC-t egyelőre

Falusi csapatoknál is ismerhető már a szeptember 6-i menü a Futball Éjszakája kapcsán, ám a Lokinál még várnak a közléssel.

Egy kicsit induljunk máshonnan, hiszen sokakat most az akaszt ki éppen, hogy a bajnokságot szépen indító DVSC-nek itthon sikerült kikapnia az addig ponttalan Kaposvártól, illetve azon lehet morfondírozni, hogy miért csak 4100 körüli néző ment ki a találkozóra, miközben a nemzetközi meccsekre odalátogatott az a 10 ezer körüli szurkoló. Gyors agyturkálás során arra jutottam, hogy két dolog fontos a nézőnek: 1. legyen érdekes az ellenfél (nem a saját csapat), s akkor kimegy az úgynevezett „divatszurkoló” is, 2. legyen nagy tétje. Vagyis akár egy nagy helyi vagy országos rangadó, vagy egy akármilyen gyenge, de mégis nemzetközi ellenféllel (lásd Kukesi pl.) szembeni mérkőzésről van szó, az jöhet, arra kimegy az a 8-10-12 ezer ember Debrecenben. Egyébként nem.

S csak ezután jön a meccslátogatási okok sorában az, hogy mennyire a saját csapatuk érdekli a nézőket Debrecenben. Most, úgy tűnik, ez a 3-4 ezer ember az a 200 ezres városban, aki rendszeresen érdeklődik a DVSC iránt annyira, hogy ki is megy élőben megnézni. Otthonról persze nyilván még sokan szorítanak Varga Kevinénknek.


Futball Éjszakája - DVSC

A Futball Éjszakája elnevezésű programsorozat országos méretű, mint például a Múzeumok Éjszakája. Más kínálat, stílus, de abban hasonló, hogy egy bizonyos, nem megszokott közegében mutatja be az adott témát. Jelen esetben a labdarúgást. Egyes klubokon keresztül, amelyek saját programokat szerveznek rajongóiknak, az érdeklődőknek erre a napra.
Van egy honlap is erről, és egy Facebook-esemény.

Itt pedig megleljük, hogy kedvenc egyesületünk mit is kínál nekünk. Lássuk például az örök rivális Fradit! Múzeumlátogatás és stadiontúra a Groupama Arénában. Nem túl kreatív és nem túl bőséges, de legalább van.

Vagy vegyük a patinás, bár mostanában nem éppen sikereiről híres Vasast. Na, itt már adnak a rajongóknak valamit! Dartsfoci, dedikálás, fotózkodás, játék a focistákkal, ilyen-olyan versenyek, edzésen részvétel, sőt edzőmeccs a csapattal! Ez már program.

Lássunk vidéki klubot is, mondjuk a ZTE-t. A nemrég az NBI-be visszakerült zalaegerszegi gárda egyesülete is ad azért ezt-azt, például vetélkedőt, játékos meccseket, na, meg egy utánpótlás mérkőzés megtekintését az érdeklődőknek.

Na, ha már belemelegedtünk, nézzünk valahova lejjebb, mondjuk a megyei II. osztályba (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyírerdő csoport) – teljesen hasraütésszerűen! Itt a Gergelyiugornyai SE kitesz magáért. csapat/gergelyiugornyai-se/ Utánpótlás torna, dekázó viadal, szurkolók a focisták elleni meccs, sőt, a nősök a nőtlenek ellen! Látható, hogy nincs feltétlenül egyenes arányosság egy-egy klub nagysága, pénzügyi lehetőségei és aközött, hogy mennyire foglalkozik szurkolóival. Sőt a nagyok némelyike tanulhatna egy-egy kicsitől!

Ám lássuk, mit kínál a DVSC a szimpatizánsainak! A cikk írásakor (ha azóta változna) ez a képernyőkép fogad.


Futball Éjszakája - DVSC

Nyilván, ha a felsorolásba bekerült, a Lokinál is lesznek események, de egyelőre nem sikerült feltölteni erre a központi oldalra. Bízunk benne, a helyi szurkolók, szimpatizánsok kiszolgálása nem marad el!

Kicsit nyugatabbra, Hajdúszoboszlón már más a helyzet. Az épület megtekintése, kispályás foci, a Loki öregfiúk szoboszlói öregfiúk elleni meccse (na, csak van DVSC a nap alatt!), aztán egy új lelátó és a villanyvilágítás felavatása, még egy másik meccs, aztán amatőröknek foci kifulladásig. Ez sem utolsó program egy labdarúgást szerető embernek.

No, de ne legyünk igazságtalanok, nemcsak a DVSC van elmaradva a programkínálat közzétételével, mert például a gyöngyösiek sem sietik el, vagy ugyancsak Debrecenben a DEAC sem.. (hangsúlyozva, hogy a cikk írásakori helyzetről van szó, szeptember 1-én este).

Mindenesetre a programokon való részvétel baráti árú (14 éves korig 100 forint, afölött 500 forint), viszont van, ami regisztrációköteles. Magyarországon másodjára tartják a Futball Éjszakáját, s ahogyan más területeken, úgy a fociban is üdvözlendő kezdeményezés.

Ugye Debrecen sem marad ki belőle?! Ha már például Kozármisleny, Zsámbék vagy éppen a mindszenti Mocorgó SE is részt vesz benne, akárcsak a Videoton, a Győr és más ismertebb klubok is.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...