BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Újkert régi köntösben – ezt kívánjuk

Valahogy az Újkert nem a régi. Csendes, kedves, kellemes, zöld, tiszta környékként él a fejemben úgy 7 évvel ezelőttről.

Itt egy emberi ürülékes vécépapír darabka, ott maga a termék, amott egy komplett zsák háztartási hulladék, emitt rázza egy férfi a hímtagját vizelés után.. A szemet gyönyörködtető, nyugodt, illatos, zöld környék már a múlté.


Újkert - szemét

Törő Vanda

Igen, jönnek a választások, és hirtelen nagyon fontos lett a környék képviselőjének, hogy a panelek közötti lépcsőket ápgrédeljék, meg március óta annyira menő lett, hogy már Facebookon is igyekszik tartani a kapcsolatot a szavazóival. Bár az, hogy főzött a szépkorúaknak és beszélgetett egy nénivel, hogy jó ötleteket gyűjtsön, hát, tudom, telhetetlen vagyok, de nem tűnik valami extrém erőfeszítésnek azért, hogy minden korosztály igényét megismerje és tegyen is értük. Hopp, volt itt virágosztás is, és gyermeknap, oké.

A problémák, amiket szabad szemmel is látni lehet, még csak ötletelni sem kell az itt élőkkel, azok többek között az alábbiak: kutyaürülék minden mennyiségben és minőségben, a szelektív kukákból szinte ömlik a szemét, emberi ürülék és annak eltakarítására szánt papíralkalmatosságok a bokrok alatt (olykor a csupasz járdán), a parkok tele hulladékkal, eső esetén áll a mini-Balaton a szervizutakon, és attól, hogy fel van festve a bicikliseknek egy sáv a járdára, maga a sáv még nem alkalmas biciklizésre, mivel kirázza az ember reggelijét. Az el nem bújó, lazán mindenki szeme láttára vizelők és a részegek fiatalokhoz intézett szofisztikált életvezetési tanácsai már szintén egy tipikus újkerti panoráma részei.

Ki folytatja a felsorolást? A gondokét, a választókerületekét, a településekét…

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...