BEZÁR

Közösségi média

Az éves csapadékmennyiség 10 százaléka zúdult le Polgáron

Azonnal bevethető készenléti stábra van szükség a városban.


eső - vihar - Polgár

Közleményt adott ki Tóth József (DK), Polgár polgármestere a napokban a várost is sújtó viharok és esőzések miatt kialakult helyzetről. Mint írja, vasárnap délután alig egy óra alatt 40 mm eső, a teljes hétvége folyamán pedig az éves csapadékmennyiség 10 százaléka zúdult a településre, megterhelve a csapadékvíz-elvezető rendszert. „Vasárnap délután a város több pontján alakult ki vízállás, mert a víznyelők és a csatornahálózat csak nehezen tudták fogadni és elvezetni a hirtelen lehulló nagy mennyiségű esőt” – írja a polgármester, hozzátéve, hogy vasárnap 21 órára helyreállt a rend a városban, köszönhetően a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, a városgondnokság dolgozói és a lakosok gyors, összehangolt munkájának köszönhetően.


eső - vihar - Polgár

Tóth József a közleményének végén jövőbe mutató megállapításokat is tesz: „a hétvégén tapasztalt extrém időjárás újra ráirányította a figyelmet arra, hogy szükséges a város csapadékvíz-elvezető rendszerének a folyamatos karbantartása, valamint egy váratlan helyzetekben azonnal bevethető műszaki stáb készenlétben tartása”.


eső - vihar - Polgár

Kissné Betti – Polgáron Hallottam Facebook-csoport

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott, illetve a közösségi médiában megosztott fotók alapján valóban komoly vihar tombolt Polgáron: kidőlt fákról, cseresznyenagyságú jégről és víz alá került kertről is készültek felvételek.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...