BEZÁR

Közösségi média

800

Egy cigány önkinevező önkéntes Antikoppány véleménye, aki akár én is lehetek…

Mottó: Minden olyan kicsiben, mint nagyban.

Én még nem láttam olyat, hogy a farkas a báránnyal köt szövetséget azért, hogy a végén mindannyian az aktuális oroszlánkirályt és sleppjét, az erdő kisebbségének aktuális megnyomorítóit szolgálják.

A roma nemzetiségi önkormányzati rendszer velejéig korrupt, több esetben börtönviselt, sokszor alulképzett köpönyegforgatók hada, akik a nemzetiségi választásokon az ördöggel is szövetségre lépnének. Sok esetben (tulajdonképpen) a sajátjaik elnyomóinak tekintélyelven működő, klánosodott rezsimjének oszlopos tagjai.
Az egész rendszer egy politikai gombfoci, aminek az a lényege, hogy soha, de soha ne legyen valós politikai képviselete Magyarország legnagyobb lélekszámú kisebbségének, mai terminológiával élve: Magyarország legnagyobb lélekszámú nemzetiségének.


Horváth Ferenc

Aki csak egy kicsit is intelligens, az távol tartja magát ezektől a szégyentelen, aljas, becsületszót nem ismerő emberektől, akik sokszor beszélni sem tudnak magyarul, de annál erőszakosabbak! (Egy-két kivételt ismerek, de ők is kénytelenek aljas kompromisszumokra, elveik feladására, a többségi aktuálvezetőkkel való együttműködésre, hogy műveljék, katalogizáljak, átörökítsék a szépet, a jót, az értéket a cigányság társadalomtörténetéből a jövő nemzedéke számára. No, őket sajnálom! Ők értékes emberek egy rossz társadalomban.)

Ezeket az embereket sokszor a többségi hasonszőrű támogatóik pozícionálják a vállalkozásaikban való nyílt vagy rejtett közreműködéssel, mert strómanoknak is tökéletesek. Éhesek, etikátlanok és alapvetően kicsivel is beérik..

A szörnyű az ebben a bizonyos szempontból „politikainak” nevezett, hierarchiát nélkülöző, kaotikus rendszerben (ami csak a megválasztott képviselőket köti egy szemernyit jegyzői felügyelettel, a képviselteket pedig semennyire sem), hogy nagy százalékban olyanok nevezik magukat roma politikusnak (olyanok kapnak mandátumot), akik a saját képviseletükre sem lennének alkalmasok és képesek, ha nem lennének megtömve pénzzel, vagy nem szövetkeznének hasonszőrű, fittyfenét sem érő, köpönyegforgató, sok esetben büntetett előéletű társaikkal.

Ki hallott már arról, hogy valamelyik roma nemzetiségi önkormányzat alkotott volna egy rendeletet?! Hát olyan, ugyi, nincs. Kit kormányoz akkor a megválasztott, mandátummal rendelkező roma politikus? Nem jobb lenne 20 darab közhasznú egyesület kormányzati irányítás alatt? Akkor is klánosodna a cigány, de legalább csökkenne a választások költsége..

Tessék mondani, a többi nemzetiségről miért nem hallani, hogy ők milyen nagy nemzetiségi politikusok? Miért nem tudja a kedves olvasó, hogy kik az országos elnökeik? (Én is csak az örményt ismerem, és vége is, a többit nem.) Megmondom miért: mert azok nem hülyék, nem is politikusok, hanem közösségeiknek szervezőik, hogy a legnagyobb kedvezmény elvén a legtöbbet tudják kihozni a kisebbségi jogok mentén az oktatásban, a kultúrában, a nyelv ápolásában, a hagyományok átörökítésében. Csak a cigány „politikások” akarnak azonnal két lovat megülni egyszerre, és még gyorsan építési vállalkozók is lenni, de azonnal!

Szégyellje magát az az ország, amelyik ilyen mélyre süllyesztette a cigányokat, hogy ezek az emberek is foglalkozhatnak egyáltalán közügyekkel! Persze minden olyan kicsiben, mint nagyban..

Süllyedtem már le olyan mélyre az elveim miatt – azért, hogy kialakuljon egy valós roma identitásalapú politika -, hogy ezt merjem leírni. Alkalmatlan eszközzel, alkalmatlan tárgyon azonban szörnyű bukásra ítéltem önmagam. Az más kérdés, hogy én „megtettem, amit megkövetelt a haza”! Nem kellettem, tudomásul vettem! Ha a cigányoknak ez kell, nekem nyolc, maximum letagadom a nyilvánvalót, és megtagadom azokat a cigányokat, akik engem „képviselni” akarnak, mert szégyelleném őket. Inkább „csak” magyar leszek.. ha azt a másik véglet egyáltalán engedi!

Szörnyű ez az egész!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...