BEZÁR

Közösségi média

Mi legyen a Csokonai Színház előtti parkkal? (szavazás)

Vannak, akik a mostani állapotokat szeretnék látni a jövőben is, másoknak a szögletes modernitás a tetszetősebb.

„Nézzék meg, hogy milyen lesz a Csokonai Színház a felújítása után. Szerintem gyönyörű!” Ezzel a lekesedéssel kínálta megtekintésre azt a látványvideót a Facebook-oldalán Papp László polgármester, ami az oly régóta várt, hamarosan megkezdendő épületrekonstrukció utáni képet mutatja. A színház kívülről nem sokat fog változni – hiszen védett értékként nem is változhat -, ám az épület előtti parkot alaposan módosítani akarják. Ahogy azt korábban már több kurzus is megtette ezzel a kis területtel


Csokonai Színház
Ilyenre tervezték most

Néhány éve a színház épülete mögötti területet (Ady park) jellegtelenítették el a korábbi szintkülönbség felszámolásával, most a tervek szerint Kossuth utcai front válik „sematikusabbá” az erkély motívumait ismétlő kőlábazat és az egykori öntöttvas kerítés egyetlen darabjának eltüntetésével, a növényzet gyérítésével.


Csokonai Színház
Volt már ilyen is

Bár Debrecenben nem nagyon szokás, hogy a városvezetés megkérdezze a polgárokat a tervezett városképi átalakításokról – legutóbb Szent István szobra helyének kitalálása kapcsán sérelmeztük ezt a Debreciner Facebook-oldalán -, mi úgy gondoltuk, hogy megszavaztatjuk olvasóinkat. Mi legyen a Csokonai Színház előtti parkkal? Maradjon-e meg a mostani formájában vagy alakítsák át a tervek szerint?

A polgármesteri bejelentésről hírt adó posztunk hozzászólóinak egyike, Kiss Attila Csongor, érintetlenül hagyná a parkot, sőt bővítené a befüvesített területet a színház előtt: „Nem bántanám a kőlábazatot, a régi kerítés maradékát és a félköríves !felhajtót’ a szép kőintarziával. Ezek nélkül azokkal a szögletes ágyásokkal jellegtelen. Helyette inkább kibővíteném a gyepet és két szélére mehetnének még padok.” Elképzelését meg is mutatta. Nekünk tetszik! Ahogy az alatta látható régebbi fotók is.


Csokonai Színház - terv
Kiss Attila Csongor javaslata


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház


Csokonai Színház

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...