BEZÁR

Közösségi média

Minden képviselőjelölttel beszélgetne Tiba István, ha vitára hívják a hivatalos jelöltállítást követően

Évek óta feszült a viszony közte és az ellenzéki összefogás által indított Hegedüs Péter között.


Tiba István
Tiba István
Facebook

Január 31-én mind a hat Hajdú-Bihar megyei egyéni mandátummal rendelkező országgyűlési képviselőt megkérdeztük arról, hogy amennyiben a legerősebb ellenzéki konstelláció, az Egységben Magyarországért jelöltjei vitára hívják őket – egy esetben ez már meg is történt –, elfogadják-e azt. A körkérdésünkre elsőként Tiba István, a hajdúböszörményi központú 6-os számú választókerület parlamenti képviselője válaszolt. A levelében azt írja: „Amennyiben majd megtörténik a hivatalos jelöltállítás, akkor természetesen minden képviselőjelölttel szívesen leülök egy beszélgetésre, előre egyeztetett időpontban és feltételekkel!”.


Tiba István
Megengedi-e Orbán Viktor a képviselőjelöltek vitáját, ha miniszterelnökjelölti nem lesz?
Facebook

Az egyéni képviselőjelöltek bejelentési időszaka február 25-én jár le, de az ajánlóívek leadásának idejétől függően a választókerületi választási bizottságok már hamarabb is nyilvántartásba vehetnek egyes jelölteket, tehát akár már pár hét múlva aktuálissá válhat a vita kérdése.

A Debreciner információi szerint mind a Fidesz, mind az Egységben Magyarországért arra készül, hogy már az ajánlóívek megkapásának napján, azaz február 12-én minden jelöltjüknek összegyűjtik és a választási irodánál le is adják a képviselő indulásához szükséges számú állampolgári ajánlást.

Veres Margit ügyével kapcsolatban nagyon nem értenek egyet

Október 10-én, az előválasztás eredményének újraszámlálását követően dőlt el, hogy az érintett választókerületben Hegedüs Pétert (független), Balmazújváros polgármesterét indítja az Egységben Magyarország néven összeállt ellenzéki összefogás az április 3-i országgyűlési választásokon. Az pedig január 26-án derült ki, hogy Tiba István ismét bizalmat kapott Orbán Viktortól, így az újraválasztásáért kampányolhat.


Hegedüs Péter és Tiba István
Hegedüs Péter és Tiba István
Facebook

A két politikus között azóta zajlanak komoly üzengetések és vádaskodások, mióta Hegedüs Péter 2018-ban egy időközi választáson legyőzte a Fidesz által támogatott jelöltet, és polgármester lett. 2020-ban Hegedüs aljas indokkal elkövetett rágalmazás vádjával be is perelte Tibát, a következő év februárjában ugyanakkor az Országgyűlés a szokásjognak megfelelően nem függesztette fel a képviselő mentelmi jogát, ezért a Debreceni Járásbíróság nem indíthatott eljárást.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Az ügy előzménye az volt, hogy Tiba István 2020 decemberében azzal vádolta Balmazújváros vezetését, hogy egymilliárd forintot akarnak „ellopni” a várostól. Hegedüs akkor a Debrecinernek arról beszélt, hogy Tiba két olyan számot vetett össze, amelyeknek semmi köze egymáshoz, miközben szerinte azt a kérdést fel lehetne tenni, hogy az uniós helyreállítási alap megvétózásával nem lop-e el a kormány a magyar emberektől több ezer milliárd forintot.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor Tiba keményen nekiment Hegedüsnek. Tavaly novemberben egy közösségi médiás élő bejelentkezésében odáig ment, hogy szerinte Balmazújváros polgármestere nem nevezhető embernek, mivel olyan személyt – Veres Margitot, a város korrupció miatt jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélt, de azóta is szabadlábon lévő volt polgármesterét – kritizál, aki nem a riválisa, hiszen nem indul az országgyűlési választásokon. Tiba ekkor azzal is megvádolta Hegedüst, hogy korábban kerékpárt lopott és orgazdaságot követett el.

Hegedüs Péter erre a Debrecinernek küldött levelében úgy reagált, hogy ő még soha nem állt büntetőeljárás alatt, és a környezetében sincsenek bűnözők, míg Tiba az utóbbit nem tudja elmondani magáról.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...