BEZÁR

Közösségi média

Vasútfejlesztés, útépítések és helyi beruházások – Így számol be Bodó Sándor országgyűlési képviselő a négyéves munkájáról

Hajdú-Bihar megye 5-ös számú választókerületének egyéni képviselője úgy látja, egyes beruházások mindannyiunk életét befolyásolják.


Bodó Sándor
Bodó Sándor
Facebook

Alig több mint két hónap választ el minket az április 3-i országgyűlési választásoktól. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a hat Hajdú-Bihar megyei választókerületben a Fidesz-KDNP ugyanazokat a képviselőjelölteket indítja újra, akik az akkor még rendkívül széttagolt ellenzékkel szemben 2018-ban magabiztos győzelmet arattak. Megkérdeztük Kósa Lajost, Pósán Lászlót, Tasó Lászlót, Vitányi Istvánt, Bodó Sándort és Tiba Istvánt, hogy milyen módon számolnak majd be a választóiknak az elmúlt négyéves munkájukról, illetve hogyan foglalnák össze az országgyűlési képviselőként végzett tevékenységüket a Debreciner olvasói számára. Ezen kívül érdeklődtünk a tervezett kampányeseményeikről is. A hat politikus közül eddig Vitányi István jelezte, hogy nem kíván élni a megszólalási lehetőséggel, Bodó Sándor, a hajdúszoboszlói központú 5-ös számú választókerület képviselője, foglalkoztatásügyi államtitkár pedig részletesen válaszolt a megkeresésünkre.

Milyen módon számol be munkájáról a választópolgároknak?

„Ahogyan eddig is, a következő időszakban is az egyik legfontosabb feladatomnak tartom a választókkal való kapcsolattartást” – írta Bodó, majd hozzátette, hogy ennek a pandémia miatt most vannak nehézségei, de továbbra is találkozik az állampolgárokkal rendezvényeken és fogadóórákon, valamint sokat segít ebben a sajtó és a különböző online felületek is.

Hogyan foglalná össze a négyéves munkáját?

A képviselő úgy látja, érdemes rendszerezni az eredményeket, amelyek közül külön kell értékelni azokat a döntéseket, amelyek „jogi környezetet teremtettek” a fiatalok, a családok, a nyugdíjasok, a munkaadók és a munkavállalók számára.


Bodó Sándor

Facebook

Néhány, a térségben megvalósult vagy megvalósulás alatt álló beruházást is kiemelt Bodó. Ezek a 100-as (Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony) és a 101-es (Püspökladány–Biharkeresztes) vasúti fővonalak fejlesztései, az M4-es autóút tervezése, előkészítése; a 4-es számú főút négysávosítása; a hajdúszoboszlói rendezvényközpont építése és a fürdő fejlesztése; valamint a püspökladányi tanuszoda és a birkózócsarnok építése, továbbá a város strandjának fejlesztése. Ezek a képviselő szerint mindannyiunk életét befolyásolják.

Bodó Sándor hangsúlyozta továbbá, hogy a Top és a Top+ programok a választókerület valamennyi településén látható fejlesztéseket hoztak. A programok a nevelési, az oktatási, a kulturális, az egészségügyi és a szociális ágazatot érintették.
Belvízelvezetéssel, útépítéssel, energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos környezetkímélő és munkahelyteremtő projekteket hajtottak végre. Eddig összesen körülbelül 16 milliárd forintot költöttek ezekre a célokra.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A képviselő megemlítette még, hogy a választókerületének tíz települése folyamatosan pályázik a Magyar Falu programra, három pedig a Modern Városok kiírására. A politikus kiemelte továbbá, hogy a Vidékfejlesztési Programban a helyi pályázók országosan is az élmezőnyben vannak (a földesi tehenészeti telep létesítése országosan a legnagyobb projekt).


Bodó Sándor

Facebook

Bodó Sándor azt is megjegyezte, hogy komoly eredményeik vannak a turisztikai fejlesztések terén, valamint a civil szervezetek és az egyházak is „pályáznak, haladnak”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy még bőven vannak feladataik a választókerületet illetően.

Hogyan tervezi választási kampányát?

A kampányeseményeiket illetően a képviselő csak annyit írt: „Az országgyűlési kampány a munka egyik fontos állomása. Ezek a találkozók nyilvánosak, mindenkit szeretettel várunk a később meghirdetett időpontokban, helyszíneken.”

Mit mond a parlamenti honlap statisztikája?

Bodó Sándor 2010 óta megszakítás nélkül országgyűlési képviselő, mindhárom alkalommal egyéni választókerületben győzött, így kapott mandátumot. A parlamenti adatlapja szerint a 2018-as ciklus kezdete óta még nem voltak indítványai, a felszólalásainak száma ugyanakkor 107, ami közel háromszor annyi, mint amennyiszer az előző ciklusban beszélt a parlament plenáris ülésén (36 alkalommal).

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...