BEZÁR

Közösségi média

Az ünnepnapokra sem nyitották meg a Nagytemplom melletti üvegpiramist

Debrecenbe a virágkarnevál idején látogat a legtöbb turista, érdeklődő, kiránduló szerte az országból, ennek ellenére most sem vették le a lakatot a helyi történelembe invitáló toronymaradvány rácsos bejáratáról.


Üvegpiramis - Verestorony

Lia

Állítólag augusztus huszadikára megduplázódik a város lakossága, bár ez inkább legenda, mint bizonyított tény, az azonban kétségtelen, hogy ilyenkor tényleg programokra éhes tömegek járják Debrecent, különösen annak belvárosát, s vendéglátóként illendő nekik megmutatni a látnivalókat. Például a legszűkebb belvárosban 2010 óta található üvegpiramist, ami a jelenlegi Nagytemplom helyén egykor állt András templomhoz tartozó Verestorony maradványait takarja. A harangtorony feltárt alapjánál egy kisebb kiállítást is létrehoztak, amit azonban már évekkel ezelőtt lezártak az érdeklődő helyiek és a turisták elől. Tavaly egy rövid időre sikerült elérni, hogy lekerüljön róla a lánc és a lakat, ám azóta újra folyamatosan zárva tartják, indoklás nélkül.


Üvegpiramis - Verestorony

NT

Idén ismét válaszokat kerestünk a többek szerint méltatlan és érthetetlen eljárás kapcsán, eddig siker nélkül. A Nagytemplom melletti üveggúla zárva tartása miatt már többször is kerestük Puskás István kulturális és Széles Diána (Fidesz) turizmussal is foglalkozó alpolgármestert, de eddig még egyikük sem reagált a nekik küldött leveleinkre.


Üvegpiramis - Verestorony

Lia

Debrecen város irányítói nem tettek kivételt Szent István napja alkalmából sem. Abba bízva, hogy legalább a történelmi ünnepen a városba sereglőknek bepillantást engednek így is Debrecen múltjába, megnéztük a piramis bejáratát augusztus 20-án és az azt követő szombaton és vasárnap is: a lakat maradt mindvégig.

Kinek jó ez? És miért?


Üvegpiramis - Verestorony

NT

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...