BEZÁR

Közösségi média

Miniszteri biztossá nevezték ki Tiba Istvánt, a megbízatása az országgyűlési választások után még egy évig tart

A MotoGP-pályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért fog felelni. Mindezért havi 1 millió forintot kap a képviselői juttatásain felül.

Május 13-án este jelent meg a Hivatalos Értesítőben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter utasítása, amely szerint május 15-től 2023. április 14-ig Tiba Istvánt (Fidesz), a hajdúböszörményi központú egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét „a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósításáért és a környezetében a multifunkciós versenypályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért” felelős miniszteri biztossá nevezi ki.


Tiba István
Ez a fotó akkor készült, amikor 2020 elején minden fideszes országgyűlési képviselőt külön-külön magához hívatott a miniszterelnök
Facebook

Tiba feladatai közé fog tartozni az építkezéssel kapcsolatos intézkedések koordinálása és a beruházóval való kapcsolattartás. A képviselő részt vesz majd a fejlesztések előkészítésében, a műszaki tartalom kialakításában, az érintett településekkel való egyeztetésben és a pálya üzemeltetési koncepciójának kialakításában. Tiba feladata lesz az is, hogy közreműködjön a projekttel kapcsolatos kérdések térségi szintű kezelésében, hogy előkészítse az infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, valamint hogy közreműködjön a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

Tiba mindezért (a képviselőségből eredő juttatásai mellett) havi 1 millió forintot fog kapni.


MotoGP - Hajdúnánás
Bal szélen Tiba István
Facebook

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a MotoGP-pályát Hajdúnánás és Görbeháza között építik fel közel 65 milliárd forint állami forrásból. Az első, 2023-ra tervezett verseny jogdíja 3,2 milliárd forintba fog kerülni, ez az ár évente emelkedhet. Az Átlátszó április 14-én írt arról, hogy a két év múlva esedékes első MotoGP-futam jelenleg még elég távolinak tűnik, mivel még a termőföldek kisajátítása sem fejeződött be.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...