BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

„Nem rogyunk térdre a sors nyaklevesétől…” – Csak jóhírek minden debreceni postaládában!

Természetesen közpénzből készült és jutott el a debreceni postaládákba a 70 ezer példányban kinyomtatott reklámkiadvány, ami megannyi sikerről tájékoztatja a cívisváros lakóit.


Debrecen 2030

A Debrecen 2030 elnevezésű, számos pontján igen homályos és kidolgozatlan városfejlesztési projekt propagandáját szolgáló – Debrecen Megyei Jogú Város megbízásából készült – kiadvány ránézésre újságnak tűnik, de nem az. Ellenben sok fénykép van benne, Papp László polgármester például nyolc fotón látható a 8 oldalas produkcióban. (Aki nem látta, s kíváncsi rá, letöltheti az önkormányzati média beharangozójából.)

A brosúra első oldalán van egy személyes hangvételű, szubjektív írás, aminek a végéről lemaradt a szerzőjének a neve. E cikkecskeféle címe: Debrecen örök: Talpon maradunk és tovább fejlődünk! Ebben a sok-sok jóhír mellett kitekintenek az egész világot legyűrő pandémiára, amitől Debrecen nem riad meg. „A járvány mindannyiunkat nyakon vág. Ebben az újságban összefoglaltuk mindazokat a tényeket, amelyek azt mutatják, hogy Debrecen közössége erős: nem rogyunk térdre a sors nyaklevesétől; egyenes derékkal állunk, sőt haladunk előre azon a pályán, amit magunknak terveztük, s magunknak alakítjuk azt!” Később még az is olvasható ebben az opuszban, hogy a „a debreceni családok jelene és jövője biztonságban van. A város lakói a XXI. század folyamatainak nyertesévé válnak.”

Vajon mire gondolhatott a szerző, amikor a XXI. század folyamatait említi?

Kapcsolódó írás:

Udvari költészet avagy Münchhausen báró élt, él és élni fog

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...