BEZÁR

Közösségi média

A nap száma: továbbra sem árulják el, mennyi a debreceni koronavírus-fertőzött

Példátlanul brutális emelkedés történt az elmúlt 24 órában. A helyzet a hivatalos adatok szerint is egyre súlyosabb, ám a helyi vírusszámokat továbbra sem közlik Debrecenben.


Papp László
Politikai hirdetés a Facebookon
Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Az elmúlt 24 órában azonosított magyarországi fertőzöttek 12 százaléka hajdú-bihari, miközben Hajdú-Bihar megyében az ország lakosságának 5,5 százaléka él.

Debrecenben és közvetlen agglomerációjában a megye népességének fele lakik.

Hány új azonosított fertőzött élhet Debrecenben? Az elmúlt 24 óra 176-os megyei növekedésének a fele? Lehet, hogy egyik napról a másikra Debrecenben közel 90 új koronavírusos lett?


Koronavírus – 2020. október 19.
2020. október 19.
koronavirus.gov.hu

Ha a megyében eddig 2312 igazolt fertőzött volt/van a járvány kitörésének kezdete óta, akkor meglehet, hogy közülük a debreceniek 1160-an lehetnek? Vagy jóval többen, hiszen a nagyobb városokban jobban terjed a Covid-19, mint a kisebb településeken?

A mai adatok szerint Budapesten eddig 14 622 fertőzöttet igazoltak, Budapest lakosságának nagyjából tizede Debrecen lakossága – ha így számolunk, akkor arányosan Debrecen alig van lemaradva Budapesttől, miközben a hivatalos országos kommunikáció folyamatosan a súlyos fővárosi helyzetről szól.

De mit okoskodunk, kalkulálgatunk, osztunk-szorzunk mi állampolgári alapon?!

Miért nem tájékoztatják folyamatosan az arra illetékesek, a város vezetői a debrecenieket az aktuális adatokról?

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...